Crema bavareza cu sos de zmeura
Crema bavareza sau creme bavaroise este o crema undeva intre panna cotta si zabaglione. Are o textura mai aerata, datorita faptului ca procesul prin care se obtine de aseamana destul de mult cu zabaglione, pentru care stiti ca ne cade mana dand la nesfarsit cu telul la bain marie 🙂 si totusi se poate pune in forme si apoi scoasa, pentru ca are gelatina. Se poate servi cu diverse sosuri- de fructe, caramel, ciocolata..
Daca nu ii mai adaugam frisca de la sfarsit, avem o crema asemanatoare cu creme anglaise , cu care putem umple diferite tarte sau prajituri.
Iata cum se face:
Ingrediente
- 5 oua
- 180g zahar
- 650ml lapte
- 8 foi de gelatina
- 1 pastaie de vanilie
- 1 plic praf de spuma pentru deserturi
- 250g zmeura
Separam galbenusurile si albusuri . Intr-un bol rezistent la caldura, mixam cu un tel galbenusurile cu 150g de zahar.
Intr-o cratita mica punem laptele, pastaia de vanilie desfacuta si lasam pe foc pana incepe sa sfaiare pe margine. Oprim focul, scoatem pastaia si turnam incet peste amestecul de oua cu zahar.
Punem compozitia la bain marie si amestecam constant cu telul pana cand se ingroasa compozitia si incepe sa se lipeasca de marginile vasului.
Intre timp pregatim frisca din plicul de spuma cu 150ml lapte rece si punem la inmuiat foile de gelatina.Cand e gata crema, o luam de pe aragaz si adaugam foile de gelatina bine scurse si amestecam pana se topesc complet. Lasam crema la racit si numai cand s-a racit complet adaugam frisca amestecand cu o paleta. Turnam apoi crema in recipientele dorite si lasam la frigider minim o ora sa se intareasca (cu cat lasati mai mult la frigider, cu atat va fi mai buna).
Puteti servi crema asa sau alaturi de un sos, fie de fructe, fie de ciocolata, caramel sau ce ne place. Mie imi place foarte mult zmeura, asa ca am ales sa fac un sos de zmeura: intr-o cratita mica punem pe foc zmeura si 50g de zahar si amestecam incet pana cand se inmoaie fructele si avem un sos legat. Daca nu s-au pasat total, puteti folosi un blender vertical. Cand s-a racit sosul, puteti turna peste crema.
Bon appétit!
♥
- 5 oua
- 180g zahar
- 650ml lapte
- 8 foi de gelatina
- 1 pastaie de vanilie
- 1 plic praf de spuma pentru deserturi
- 250g zmeura
- Separam galbenusurile si albusuri . Intr-un bol rezistent la caldura, mixam cu un tel galbenusurile cu 150g de zahar.
- Intr-o cratita mica punem laptele, pastaia de vanilie desfacuta si lasam pe foc pana incepe sa sfaiare pe margine. Oprim focul, scoatem pastaia si turnam incet peste amestecul de oua cu zahar.
- Punem amestecul la bain marie si amestecam constant cu telul pana cand se ingroasa compozitia si incepe sa se lipeasca de marginile vasului.
- Intre timp pregatim frisca din plicul de spuma cu 150ml lapte rece si punem la inmuiat foile de gelatina.
- Cand e gata crema, o luam de pe aragaz si adaugam foile de gelatina bine scurse si amestecam pana se topesc complet. Lasam crema la racit si numai cand s-a racit complet adaugam frisca amestecand cu o paleta. Turnam apoi crema in recipientele dorite si lasam la frigider minim o ora sa se intareasca (cu cat lasati mai mult la frigider, cu atat va fi mai buna).
- Pentru sosul de zmeura: intr-o cratita mica punem pe foc zmeura si 50g de zahar si amestecam incet pana cand se inmoaie fructele si avem un sos legat. Daca nu s-au pasat total, puteti folosi un blender vertical. Cand s-a racit sosul, puteti turna peste crema.