Crema de sampanie

decembrie 7, 2013 | By

Aproape ca nu exista petrecere care sa nu fie marcata printr-un pahar de sampanie! Prin urmare, va propun prin acest post sa inlocuim in cupa victoriana  clasicul vin spumant produs in zona Champagne din Franta, cu o delicioasa crema de sampanie cu zmeura.

Reteta nu este complicata, insa necesita putina rabdare :).

Ne trebuie:

  •          1 ou întreg
  •          3 galbenusuri
  •          2 linguri de sampanie
  •          100-150 g zahar pudra
  •          1 plic zahar vanilat
  •          200 g frisca
  •          zmeura

Cum se face:

Într-un de vas de sticla  amestecam oul,  galbenusurile,  zaharul si sampania . Punem vasul la  bain-marie si amestecam cu telul in continuu pana ce amestecul incepe sa aiba o consistenta cremoasa . Atentie, compozitia trebuie sa fie amestecata in mod continuu pana la sfarsit, altfel crema nu va avea o textura aerata , asa cum ne dorim.

Cand este gata, crema se pune la racit.  Eu am pus vasul de sticla intr-un recipient mai mare cu apa rece si multa gheata. Se raceste imediat.

Între timp, pregatim frica. Eu am folosit  plicuri de frisca de la Dr. Oetker, pentru aceasta reteta, 2 plicuri vor fi de ajuns.  Cand crema de sampanie s-a racit, incorporam frisca cu o paleta, amestecand foarte incet . Apoi repetam  pana  cand ajungem la consistenta dorita.

Pentru asamblare, am ales o cupa clasica de sampanie. Punem pe fundul cupei cantitatea de zmeura dorita , apoi umplem cupa pana la capat cu crema de sampanie. Eu de data aceasta am  ornat cu zahar colorat si zmeura.

 

Bon appétit!

 

Crema de sampanie
Write a review
Print
Ingredients
  1. 1 ou întreg
  2. 3 galbenusuri
  3. 2 linguri de sampanie
  4. 100-150 g zahar pudra
  5. 1 plic zahar vanilat
  6. 200 g frisca
  7. zmeura
Instructions
  1. Într-un de vas de sticla amestecam oul, galbenusurile, zaharul si sampania . Punem vasul la bain-marie si amestecam cu telul in continuu pana ce amestecul incepe sa aiba o consistenta cremoasa . Atentie, compozitia trebuie sa fie amestecata in mod continuu pana la sfarsit, altfel crema nu va avea o textura aerata , asa cum ne dorim.
  2. Cand este gata, crema se pune la racit. Eu am pus vasul de sticla intr-un recipient mai mare cu apa rece si multa gheata. Se raceste imediat.
  3. Între timp, pregatim frica. Eu am folosit plicuri de frisca de la Dr. Oetker, pentru aceasta reteta, 2 plicuri vor fi de ajuns. Cand crema de sampanie s-a racit, incorporam frisca cu o paleta, amestecand foarte incet . Apoi repetam pana cand ajungem la consistenta dorita.
  4. Pentru asamblare, am ales o cupa clasica de sampanie. Punem pe fundul cupei cantitatea de zmeura dorita , apoi umplem cupa pana la capat cu crema de sampanie. Eu de data aceasta am ornat cu zahar colorat si zmeura.
Bibi's Kitchen https://www.bibiskitchen.ro/
Share Button