Crema de sampanie
Aproape ca nu exista petrecere care sa nu fie marcata printr-un pahar de sampanie! Prin urmare, va propun prin acest post sa inlocuim in cupa victoriana clasicul vin spumant produs in zona Champagne din Franta, cu o delicioasa crema de sampanie cu zmeura.
Reteta nu este complicata, insa necesita putina rabdare :).
Ne trebuie:
- 1 ou întreg
- 3 galbenusuri
- 2 linguri de sampanie
- 100-150 g zahar pudra
- 1 plic zahar vanilat
- 200 g frisca
- zmeura
Cum se face:
Într-un de vas de sticla amestecam oul, galbenusurile, zaharul si sampania . Punem vasul la bain-marie si amestecam cu telul in continuu pana ce amestecul incepe sa aiba o consistenta cremoasa . Atentie, compozitia trebuie sa fie amestecata in mod continuu pana la sfarsit, altfel crema nu va avea o textura aerata , asa cum ne dorim.
Cand este gata, crema se pune la racit. Eu am pus vasul de sticla intr-un recipient mai mare cu apa rece si multa gheata. Se raceste imediat.
Între timp, pregatim frica. Eu am folosit plicuri de frisca de la Dr. Oetker, pentru aceasta reteta, 2 plicuri vor fi de ajuns. Cand crema de sampanie s-a racit, incorporam frisca cu o paleta, amestecand foarte incet . Apoi repetam pana cand ajungem la consistenta dorita.
Pentru asamblare, am ales o cupa clasica de sampanie. Punem pe fundul cupei cantitatea de zmeura dorita , apoi umplem cupa pana la capat cu crema de sampanie. Eu de data aceasta am ornat cu zahar colorat si zmeura.
Bon appétit!
- 1 ou întreg
- 3 galbenusuri
- 2 linguri de sampanie
- 100-150 g zahar pudra
- 1 plic zahar vanilat
- 200 g frisca
- zmeura
- Într-un de vas de sticla amestecam oul, galbenusurile, zaharul si sampania . Punem vasul la bain-marie si amestecam cu telul in continuu pana ce amestecul incepe sa aiba o consistenta cremoasa . Atentie, compozitia trebuie sa fie amestecata in mod continuu pana la sfarsit, altfel crema nu va avea o textura aerata , asa cum ne dorim.
- Cand este gata, crema se pune la racit. Eu am pus vasul de sticla intr-un recipient mai mare cu apa rece si multa gheata. Se raceste imediat.
- Între timp, pregatim frica. Eu am folosit plicuri de frisca de la Dr. Oetker, pentru aceasta reteta, 2 plicuri vor fi de ajuns. Cand crema de sampanie s-a racit, incorporam frisca cu o paleta, amestecand foarte incet . Apoi repetam pana cand ajungem la consistenta dorita.
- Pentru asamblare, am ales o cupa clasica de sampanie. Punem pe fundul cupei cantitatea de zmeura dorita , apoi umplem cupa pana la capat cu crema de sampanie. Eu de data aceasta am ornat cu zahar colorat si zmeura.