Tarta cu ceapa si trei feluri de branza

februarie 20, 2019 | By

rsz_img_8605_1

Ingrediente:

  • 300g faina
  • 150g unt rece
  • 100ml apa rece
  • 120gr branza brie
  • 120g branza camembert
  • 50g parmenzan ras
  • 2 oua mari
  • 250ml smantana lichida
  • 2 cepe rosii
  • Sare
  • Piper

 Mod de preparare:

Incepem cu aluatul. Intr-un vas amestecam faina cu untul, faramitand totul cu degetele. Adaugam apoi apa si framantam cateva minute pana avem un aluat omogen si elastic.  Infasuram aluatul in folie alimentara si il lasam in frigider minim 30 de minute.

Cu 15 minute inainte sa scoatem aluatul din frigider, dam drumul la cuptor la nivel mediu. Pregatim o tava dreptunghiulara cu dimensiunile 36 x 13 cm.

Presaram pe masa de lucru putina faina si intindem aluatul pana are grosimea de 5mm, apoi il punem in tava, apasand usor pe margini pana ia forma tartei. Taiem excesul de pe margine si intepam baza  cu furculita din loc in loc. Punem peste o hartie de copt  si adaugam boabe de fasole pentru a nu permite aluatului sa se umfle.

Lasam 20 de minute la cuptor, timp in care pregatim umplutura.

BeFunky-collage (20)

Tocam ceapa julienne si o calim putin pana devine trasparenta. Separat amestecam ouale cu smantana lichida, cu branza curatata si tocata si cu parmesanul ras. Asezonam, apoi adaugam si ceapa si amestecam.

Dam la o parte hartia de copt si boabele si mai lasam inca 10 minute in cuptor. Apoi adaugam umplutura si lasam aproximativ 40 de minute sau pana se rumeneste bine.

Cand e gata, lasam tarta sa se raceasca putin apoi o taiem. Se poate servi rece sau calda.

BeFunky-collage (10)

Bon appétit!

Share Button