Top Ten 2014
Dragii mei, iata topul 1o al celor mai accesate retete de anul trecut! Va multumesc pentru apreciere! <3
Cheesecake cu Baileys
Pentru iubitorii de cheesecake avem astazi o reteta simplu de facut si foarte important – fara coacere :). Cu foarte putine ingrediente puteti pregati pentru musafiri , prieteni si familie, un desert impresionant si foarte gustos. Atentie insa, contine alcool, prin urmare nu este recomandat copiilor sau femeilor insarcinate ( puteti pregati oricand pentru ei o varianta fara Baileys, este la fel de bun).
Iata ce ne trebuie:
Cheesecake-brownies
Adica negrese cu tort de branza!?! :)) Exact! Cheesecake am tot facut, brownies gasim la tot pasul, de ce sa nu le combinam? O super idee cu care sa ii surprindeti pe cei dragi de Valentine`s day sau de ce nu , oricand?! Nu ne trebuie o zi anume ca sa gatim ceva bun pentru cei pe care ii iubim, nu-i asa?
Aceasta reteta imbina doua deserturi care mie imi plac foarte mult si veti vedea ca este si simplu de facut.
Jalapeños cu branza si bacon
Ardeii iuti au existat in dieta populatiei din America inca din 7500 i.Hr. si fost descoperiti si adusi in Europa (Spania si Portugalia) de catre Columb.
„Jalapeños” sunt o specie de ardei iuti originari din Mexic. Numele lor insa e spaniol si vine de la Xalapa ( pronuntat Jalapa), Veracruz,locul unde au fost cultivati la inceput. Astazi cei mai multi jalapenos sunt cultivati in Mexic si Texas.
Ardeiul iute in general ajuta la stimularea metabolismului si este unul dintre cele mai bune remedii pentru hipertensiune arteriala . De asemenea, este benefic pentru stomac si stimuleaza imunitatea.
Pe langa toate acestea, se pare ca ardeiul iute ajuta si la pierderea kilogramelor in plus, iata , deci , inca un motiv pentru care ar fi bine sa consumam ardei iuti :).
Reteta noastra cu jalapenos este foarte usor de facut si avem nevoie de:
Panna cotta cu miere
Mai avem pe blog o reteta de panna cotta , insa nu am avut apucat pana acum sa ne oprim putin asupra originii sale. Panna cotta este o reteta din Italia si in traducere libera inseamna ” smantana gatita”. Reteta clasica combina smantana, lapte, zahar si gelatina si se lasa la racit pana se intareste.
Ca si origine se crede ca reteta a pornit din zona de nord a Italiei, in Piedmont si se servea cu fructe sau alune. In timp, s-au adaugat si fructe de padure, caramel, sos de ciocolata sau sosuri din diverse fructe.
In primele variante comerciale nu se regaseau printre ingrediente plicurile sau foile de gelatina pe care le folosim noi azi, in schimb reteta includea un pas in care se fierbeau oase de peste (?!) , in acest fel extragandu-se colagenul din oase care ulterior se transforma in gelatina.
In vremurile acelea, pregatirea retetei acasa presupunea intodeauna miere , zaharul nefiind inca de larg consum. Mai tarziu, zaharul a inceput sa fie folosit mai des, iar peste ani panna cotta a devenit un produs comercial, cunoscut acum ca un desert italienesc cu gelatina, aromat cu vanilie si servit rece cu diverse sosuri.
Dintre multitudinea de variante, de data aceasta va propun o panna cotta cu iaurt grecesc si jeleu de miere si slava Domnului, nu trebuie sa fierbem oase de peste! 🙂 Iata ce ne trebuie: