Cosulete de parmezan
Daca se intampla sa nu mai aveti boluri disponibile in casa, iata am eu o solutie pentru a servi salata intr-un altfel de recipient – comestibil 🙂 : cosuletele de parmezan.
Avem nevoie de:
- parmezan – bucata intreaga
- razatoare
- tava
- hartie de copt
- cerc de cofetarie
Cum procedam:
Dam parmezanul prin razatoarea mare. Intr-o tava foarte putin inalta punem hartie de copt .
Pe hartie punem cercul de cofetarie, presaram 0,5 mm parmezanul ras si ridicam cercul. Procedati asa de cate ori doriti, in functie de cate cosulete vreti . Punem la cuptorul incalzit timp de doua minute. Cand se fac maro pe margine , le punem pe fundul unui pahar trapezoidal si apasam putin marginile. Lasam sa se raceasca.
Daca vreti barcute de exemplu , le puneti pe un sucitor; daca doriti cornet, pe o forma de cornet din metal si tot asa.
Punem in ele salata si servim!
Bon appétit!
- parmezan – bucata intreaga
- razatoare
- tava
- hartie de copt
- cerc de cofetarie
- Dam parmezanul prin razatoarea mare. Intr-o tava foarte putin inalta punem hartie de copt .
- Pe hartie punem cercul de cofetarie, presaram 0,5 mm parmezanul ras si ridicam cercul. Procedati asa de cate ori doriti, in functie de cate cosulete vreti . Punem la cuptorul incalzit timp de doua minute. Cand se fac maro pe margine , le punem pe fundul unui pahar trapezoidal si apasam putin marginile. Lasam sa se raceasca.
- Punem in ele salata si servim!
- Daca vreti barcute de exemplu , le puneti pe un sucitor; daca doriti cornet, pe o forma de cornet din metal si tot asa.