Galuste cu prune

decembrie 8, 2013 | By

Astazi vreau sa va duc cu gandul la copilarie. Pentru cei care suspina dupa gustul copilariei sau pentru cei care vor sa incerce pentru prima data clasicele galuste cu prune,  iata ce ne trebuie :

  • 1kg de cartofi
  • 300g faina
  • 1 ou
  • 1 varf de sare
  •  1, 2 linguri de zahar
  • 500g prune (de preferabil cate mai coapte si dulci)
  • 6 linguri pesmet
  • unt
  • zahar
  • 1 plic zahar vanilat

Incepem cu pesmetul. Il punem pe foc mic impreuna cu putin unt pana se rumeneste . Spre sfarsit adaugam zaharul si amestecam. Adaugam si zaharul vanilat si luam de pe foc.

Pentru aluat, trebuie sa curatam si sa fierbem cartofii. Cand s-au fiert, ii pisam si ii lasam putin sa se raceasca. Adaugam oul , zaharul si faina. Framantam pana avem un aluat moale.

Cu o lingura, luam din aluat , il punem in palma si adaugam pruna taiata in 2 doua (daca vreti sa fie mai dulci, puteti pune in pruna putin zahar) apoi formati o bila. Procedati la fel pana cand se termina tot aluatul.

Intr-o oala incapatoare, puneti la fiert apa cu putina sare. In momentul in care apa a dat in clocot, dati la foc mic si adaugati galustele. Se vor ridica singure cand sunt gata.

Imediat ce le scoateti din oala, treceti fiecare galusca prin amestecul de pesmet si zahar.

Bon appétit!

 

Galuste cu prune
Serves 6
Write a review
Print
Ingredients
  1. 1kg de cartofi
  2. 300g faina
  3. 1 ou
  4. 1 varf de sare
  5. 1, 2 linguri de zahar
  6. 500g prune (de preferabil cate mai coapte si dulci)
  7. 6 linguri pesmet
  8. unt
  9. zahar
  10. 1 plic zahar vanilat
Instructions
  1. Incepem cu pesmetul. Il punem pe foc mic impreuna cu putin unt pana se rumeneste . Spre sfarsit adaugam zaharul si amestecam. Adaugam si zaharul vanilat si luam de pe foc.
  2. Pentru aluat, trebuie sa curatam si sa fierbem cartofii. Cand s-au fiert, ii pisam si ii lasam putin sa se raceasca. Adaugam oul , zaharul si faina. Framantam pana avem un aluat moale.
  3. Cu o lingura, luam din aluat , il punem in palma si adaugam pruna taiata in 2 doua (daca vreti sa fie mai dulci, puteti pune in pruna putin zahar) apoi formati o bila. Procedati la fel pana cand se termina tot aluatul.
  4. Intr-o oala incapatoare, puneti la fiert apa cu putina sare. In momentul in care apa a dat in clocot, dati la foc mic si adaugati galustele. Se vor ridica singure cand sunt gata.
  5. Imediat ce le scoateti din oala, treceti fiecare galusca prin amestecul de pesmet si zahar.
Bibi's Kitchen https://www.bibiskitchen.ro/
Share Button