Curcan la cuptor cu portocale si vin
Carnea de curcan este in general recomandata in diete, fiindca are putine grasimi si este bogata in proteine. Acest lucru o face mai dificil de preparat, insa cu putina imaginatie putem realiza feluri de mancare foarte gustoase si mai ales sanatoase.
Consumul de carne de curcan imbunatateste sanatatea in mai multe feluri : reduce colesterolul, combate insomnia si este un puternic stimulent al sistemului imunitar.
Avand in vedere toate aceste beneficii, va propun sa incercati reteta de mai jos cu incredere, rezultatul va fi unul delicios :).
Ne trebuie:
- o pulpa superioara de curcan , fara os
- 2 portocale
- 1 pahar de vin alb demisec
- sare , piper, rozmarin
Spalam carnea de curcan , o asezam pe un tocator si o taiem din loc in loc. Umplem gaurile astfel formate cu rozmarin. Asezonam cu sare si piper si frecam carnea cu coaja de la una din portocale.
Luam o punga pentru cuptor, punem carnea in ea si stropim carnea cu vinul pregatit si cu sucul de la o portocala. Daca doriti puteti pune si cateva felii de portocale in interiorul pungii.
Legam punga si o introducem la cuptorul preincalzit la nivel mediu pana cand carnea devine aurie. Cu 10 minute inainte sa fie gata, intepati punga cu o furculita in diverse locuri pentru a permite carnii sa se rumeasca frumos.
Bon appétit!
Ca si garnitura , am pregatit cosulete din foi de placinta cu sunca si branza. Reteta o gasiti aici: http://www.bibiskitchen.ro/cosulete-cu-crema-de-branza-si-sunca/
- o pulpa superioara de curcan , fara os
- 2 portocale
- 1 pahar de vin alb demisec
- sare , piper, rozmarin
- Spalam carnea de curcan , o asezam pe un tocator si o taiem din loc in loc. Umplem gaurile astfel formate cu rozmarin. Asezonam cu sare si piper si frecam carnea cu coaja de la una din portocale.
- Luam o punga pentru cuptor, punem carnea in ea si stropim carnea cu vinul pregatit si cu sucul de la o portocala. Daca doriti puteti pune si cateva felii de portocale in interiorul pungii.
- Legam punga si o introducem la cuptorul preincalzit la nivel mediu pana cand carnea devine aurie. Cu 10 minute inainte sa fie gata, intepati punga cu o furculita in diverse locuri pentru a permite carnii sa se rumeasca frumos.