Semiluni cu bezea si nuci
Deserturile cu nuci ori le iubesti, ori le urasti. Recunosc ca fac parte din cercul celor ce urasc deseturile cu nuci :), insa exista si foarte multe persoane care adora nucile in tot felul de preparate.
Si pentru unii si pentru altii am pregatit aceasta reteta, pentru ca desi fac parte din prima categorie, acesta este singurul desert cu nuci care imi place, prin urmare, zic eu, merita incercat indiferent de preferinte.
Dar haideti sa vor mai intai despre nuci si despre beneficiile lor.
Nuca, fructul nucului, a fost facuta cunoscuta europenilor de catre Imperiul Roman in secolul 4 i.Hr. si este foarte folosita si astazi in alimentatie. La noi, intalnim nucile si in preparate rituale , cum ar fi coliva sau mucenicii. In prezent, China este cel mai mare producator de nuci, S.U.A. fiind pe locul al doilea.
Conform cercetatorilor, consumul de nuci ne ajuta sa dormim mai bine, previne cancerul, incetineste imbatranirea pielii, stimuleaza memoria si combate depresia.
Revenind la reteta noastra, aflati ca avem nevoie de:
- 6 oua
- 600g zahar
- 6 linguri faina
- 400g nuca pisata
- 2 pachete zahar vanilat
Pentru inceput separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile cu zaharul timp de 20 de minute.
Adaugam apoi faina si 300 g din nuca pisata amestecand incet.
Luam cu lingurita si dam bulgarele prin restul de nuca pisata. Formam cu mana semiluni in tava si lasam spatiu intre ele, pentru ca la in timpul coacerii se vor mari.
Lasam 10 minute la cuptorul incalzit la 150 grade.
Bon appétit!
- 6 oua
- 600g zahar
- 6 linguri faina
- 400g nuca pisata
- 2 pachete zahar vanilat
- Pentru inceput separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile cu zaharul timp de 20 de minute.
- Adaugam apoi faina si 300 g din nuca pisata amestecand incet.
- Luam cu lingurita si dam bulgarele prin restul de nuca pisata. Formam cu mana semiluni in tava si lasam spatiu intre ele, pentru ca la in timpul coacerii se vor mari.
- Lasam 10 minute la cuptorul incalzit la 150 grade.