Cheesecake cu Baileys
Pentru iubitorii de cheesecake avem astazi o reteta simplu de facut si foarte important – fara coacere :). Cu foarte putine ingrediente puteti pregati pentru musafiri , prieteni si familie, un desert impresionant si foarte gustos. Atentie insa, contine alcool, prin urmare nu este recomandat copiilor sau femeilor insarcinate ( puteti pregati oricand pentru ei o varianta fara Baileys, este la fel de bun).
Iata ce ne trebuie:
- 100g unt
- 250g biscuiti digestivi
- 600g crema de branza Philadelphia
- 2 linguri Baileys
- 300ml creme patisserie (smantana lichida pentru frisca)
- 100g zahar pudra
- 100g ciocolata
Extra: tava rotunda cu fund detasabil, foaie de copt, figurine de ciocolata
First things first, pisam biscuitii.
Topim untul, il turnam peste biscuitii pisati si amestecam pana se incorporeaza total.
Punem in tava rotunda foaie de copt doar pe fund si turnam amestecul de biscuiti si unt si aplatizam. Lasam tava in frigider o ora.
Intre timp, pisam ciocolata ( nu de tot, sa ramana la stadiul de fulgi de ciocolata, ca mai jos).
Mixam crema de branza cu zaharul si cele doua linguri de Baileys.
Separat pregatim frisca.
Incorporam cu o spatula frisca si ciocolata in amestecul de branza.
Punem in tava compozitia , acoperim cu folie de plastic si lasam peste noapte in frigider.
A doua zi, scoatem cheesecake-ul din tava si il ornam. Daca nu aveti figurine de ciocolata la dispozitie, puteti pudra cu cacao toata suprafata.
Sugestie de servire 🙂 :
Bon appétit!
- 100g unt
- 250g biscuiti digestivi
- 600g crema de branza Philadelphia
- 2 linguri Baileys
- 300ml creme patisserie ( smantana lichida pentru frisca)
- 100g zahar pudra
- 100g ciocolata
- Pisam biscuitii.
- Topim untul, il turnam peste biscuitii pisati si amestecam pana se incorporeaza total.
- Punem in tava rotunda foaie de copt doar pe fund si turnam amestecul de biscuiti si unt si aplatizam. Lasam tava in frigider o ora.
- Intre timp, pisam ciocolata ( nu de tot, sa ramana la stadiul de fulgi de ciocolata).
- Mixam crema de branza cu zaharul si cele doua linguri de Baileys.
- Separat pregatim frisca.
- Incorporam cu o spatula frisca si ciocolata in amestecul de branza.
- Punem compozitia in tava, acoperim cu folie de plastic si lasam peste noapte in frigider.
- A doua zi, scoatem cheesecake-ul din tava si il ornam. Daca nu aveti figurine de ciocolata la dispozitie, puteti pudra cu cacao toata suprafata.
- Extra: tava rotunda cu fund detasabil, foaie de copt, figurine de ciocolata