Meatzza

ianuarie 28, 2016 | By

 

IMG_7935

Am vazut aceasta minunatie  intr-o zi la televizor si mi-a ramas gandul la ea. Mai tarziu, am dat si peste reteta aici,  si chiar nu m-am mai putut abtine sa nu o incerc si eu :). Arata ca o pizza, este gustoasa, nu are aluat si este foarte satioasa. 

Pentru amatorii de pizza si de carne deopotriva, va prezint – Meatzza! 🙂 

Iata ce ne trebuie:

  • 500g carne tocata (fie porc, vita sau curcan)
  • 2 oua
  • 3 catei usturoi
  • 3 linguri parmezan ras
  • 3 linguri pesmet 
  • 1 legatura patrunjel
  • 400g rosii pasate (la cutie)
  • 1 lingurita ulei de masline
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 150g mozzarella 
  • busuioc
  • sare
  • piper
  • unt pentru uns tava 

 Cum se face: 

Pentru inceput, incalzim cuptorul la 220ºC. 

Tocam patrunjelul si batem usor cele 2 oua.  Punem rosiile pasate la stort.

Separat, luam un vas mare si punem in el carnea tocata, parmezanul si pesmetul, patrunjelul si ouale, usturoul tocat marunt sau dat prin razatoarea cea mai mica. Adaugam sare si piper si amestecam, preferabil, cu mainile. 

Ungem cu unt o tava ca de tarta si adaugam amestecul de mai sus, apasand usor cu degetele si nivelam cu grija in asa fel incat sa avem un blat egal (ca de pizza 🙂 ).

meatzaa

Amestecam rosiile cu uleiul de masline, oregano si asezonam si intindem cu o spatula peste carne.

Taiem mozzarella in felii egale si le punem deasupra. Lasam la cuptor pentru minim 30 de minute sau pana carnea este gatita si mozzarella s-a topit si s-a rumenit deasupra.

meatzaa2

Cand e gata, scoatem din cuptor si lasam cateva minute la racit, apoi ornam cu frunze de busuioc si servim, taind felii ca de pizza.

IMG_7943

IMG_7973

Bon appétit! 

Meatzza
Write a review
Print
Ingredients
  1. 500g carne tocata (fie porc, vita sau curcan)
  2. 2 oua
  3. 3 catei usturoi
  4. 3 linguri parmezan ras
  5. 3 linguri pesmet
  6. 1 legatura patrunjel
  7. 400g rosii pasate (la cutie)
  8. 1 lingurita ulei de masline
  9. 1 lingurita oregano uscat
  10. 150g mozzarella
  11. busuioc
  12. sare
  13. piper
  14. unt pentru uns tava
Instructions
  1. Pentru inceput, incalzim cuptorul la 220ºC.
  2. Tocam patrunjelul si batem usor cele 2 oua. Punem rosiile pasate la stort.
  3. Separat, luam un vas mare si punem in el carnea tocata, parmezanul si pesmetul, patrunjelul si ouale, usturoul tocat marunt sau dat prin razatoarea cea mai mica. Adaugam sare si piper si amestecam, preferabil, cu mainile.
  4. Ungem cu unt o tava ca de tarta si adaugam amestecul de mai sus, apasand usor cu degetele si nivelam cu grija in asa fel incat sa avem un blat egal.
  5. Amestecam rosiile cu uleiul de masline, oregano si asezonam si intindem cu o spatula peste carne.
  6. Taiem moZzarella in felii egale si le punem deasupra. Lasam la cuptor pentru minim 30 de minute sau pana carnea este gatita si mozZarella s-a topit si s-a rumenit deasupra.
Adapted from http://www.nigella.com/recipes/view/MEATZZA-5546
Bibi's Kitchen https://www.bibiskitchen.ro/
Share Button