Meatzza
Am vazut aceasta minunatie intr-o zi la televizor si mi-a ramas gandul la ea. Mai tarziu, am dat si peste reteta aici, si chiar nu m-am mai putut abtine sa nu o incerc si eu :). Arata ca o pizza, este gustoasa, nu are aluat si este foarte satioasa.
Pentru amatorii de pizza si de carne deopotriva, va prezint – Meatzza! 🙂
Iata ce ne trebuie:
- 500g carne tocata (fie porc, vita sau curcan)
- 2 oua
- 3 catei usturoi
- 3 linguri parmezan ras
- 3 linguri pesmet
- 1 legatura patrunjel
- 400g rosii pasate (la cutie)
- 1 lingurita ulei de masline
- 1 lingurita oregano uscat
- 150g mozzarella
- busuioc
- sare
- piper
- unt pentru uns tava
Cum se face:
Pentru inceput, incalzim cuptorul la 220ºC.
Tocam patrunjelul si batem usor cele 2 oua. Punem rosiile pasate la stort.
Separat, luam un vas mare si punem in el carnea tocata, parmezanul si pesmetul, patrunjelul si ouale, usturoul tocat marunt sau dat prin razatoarea cea mai mica. Adaugam sare si piper si amestecam, preferabil, cu mainile.
Ungem cu unt o tava ca de tarta si adaugam amestecul de mai sus, apasand usor cu degetele si nivelam cu grija in asa fel incat sa avem un blat egal (ca de pizza 🙂 ).
Amestecam rosiile cu uleiul de masline, oregano si asezonam si intindem cu o spatula peste carne.
Taiem mozzarella in felii egale si le punem deasupra. Lasam la cuptor pentru minim 30 de minute sau pana carnea este gatita si mozzarella s-a topit si s-a rumenit deasupra.
Cand e gata, scoatem din cuptor si lasam cateva minute la racit, apoi ornam cu frunze de busuioc si servim, taind felii ca de pizza.
Bon appétit!
♥
- 500g carne tocata (fie porc, vita sau curcan)
- 2 oua
- 3 catei usturoi
- 3 linguri parmezan ras
- 3 linguri pesmet
- 1 legatura patrunjel
- 400g rosii pasate (la cutie)
- 1 lingurita ulei de masline
- 1 lingurita oregano uscat
- 150g mozzarella
- busuioc
- sare
- piper
- unt pentru uns tava
- Pentru inceput, incalzim cuptorul la 220ºC.
- Tocam patrunjelul si batem usor cele 2 oua. Punem rosiile pasate la stort.
- Separat, luam un vas mare si punem in el carnea tocata, parmezanul si pesmetul, patrunjelul si ouale, usturoul tocat marunt sau dat prin razatoarea cea mai mica. Adaugam sare si piper si amestecam, preferabil, cu mainile.
- Ungem cu unt o tava ca de tarta si adaugam amestecul de mai sus, apasand usor cu degetele si nivelam cu grija in asa fel incat sa avem un blat egal.
- Amestecam rosiile cu uleiul de masline, oregano si asezonam si intindem cu o spatula peste carne.
- Taiem moZzarella in felii egale si le punem deasupra. Lasam la cuptor pentru minim 30 de minute sau pana carnea este gatita si mozZarella s-a topit si s-a rumenit deasupra.