Biscuiti cu lamaie si portocala

noiembrie 2, 2018 | By

 rsz_img_0790_1

Ingrediente:

  • 200g faină
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 100g zahar
  • 125g unt moale
  • 1 ou la temperatura camerei
  • coaja de la 1 lamaie si de la 2 portocale
  • 1/2 lingurita  esentă de vanilie 🙂
  • extra faina pentru framantat 
  • extra zahar pentru ornat

Intr-un bol mare adaugam faina si punem restul ingredientelor in mijloc. Amestecam bine si incepem sa framantam adaugand faina din in cand, daca este cazul , pana cand obtinem un aluat omogen care nu se mai lipeste de degete.

BeFunky-collage (1)

 Formam din aluat o bila pe care o infasuram cu folie alimentara transparenta si o  lasam  2 ore la frigider . Rulam aluatul pana cand are o grosime de 5mm si decupam cu formele dorite . 

Le asezam pe o tava pe care am pus in prealabil foaie de copt si presaram pe deasupra biscuitilor zahar. 

Coacem biscutii in cuptorul preincalzit timp de 10-12 minute la 180 de grade.

 Bon appétit!

Biscuiti cu lamaie si portocala
Write a review
Print
Ingredients
  1. 200g făină
  2. 1/2 linguriță praf de copt
  3. 100g zahăr
  4. 125g unt moale
  5. 1 ou la temperatura camerei
  6. coaja de la 1 lămâie si de la 2 portocale
  7. 1/2 lingurita esență de vanilie 🙂
  8. extra faina pentru framantat
  9. extra zahar pentru ornat
Instructions
  1. Intr-un bol mare adaugam faina si punem restul ingredientelor in mijloc. Amestecam bine si incepem sa framantam adaugand faina din in cand, daca este cazul , pana cand obtinem un aluat omogen care nu se mai lipeste de degete.
  2. Formam din aluat o bila pe care o infasuram cu folie alimentara transparenta si o lasam 2 ore la frigider .
  3. Rulam aluatul pana cand are o grosime de 5mm si decupam cu formele dorite .
  4. Le asezam pe o tava pe care am pus in prealabil foaie de copt si presaram pe deasupra biscuitilor zahar.
  5. Coacem biscutii in cuptorul preincalzit timp de 10-12 minute la 180 de grade.
Bibi's Kitchen https://www.bibiskitchen.ro/
Share Button