Biscuiti cu lamaie si portocala
Ingrediente:
- 200g faină
- 1/2 lingurita praf de copt
- 100g zahar
- 125g unt moale
- 1 ou la temperatura camerei
- coaja de la 1 lamaie si de la 2 portocale
- 1/2 lingurita esentă de vanilie 🙂
- extra faina pentru framantat
- extra zahar pentru ornat
Intr-un bol mare adaugam faina si punem restul ingredientelor in mijloc. Amestecam bine si incepem sa framantam adaugand faina din in cand, daca este cazul , pana cand obtinem un aluat omogen care nu se mai lipeste de degete.
Formam din aluat o bila pe care o infasuram cu folie alimentara transparenta si o lasam 2 ore la frigider . Rulam aluatul pana cand are o grosime de 5mm si decupam cu formele dorite .
Le asezam pe o tava pe care am pus in prealabil foaie de copt si presaram pe deasupra biscuitilor zahar.
Coacem biscutii in cuptorul preincalzit timp de 10-12 minute la 180 de grade.
Bon appétit!
♥
Biscuiti cu lamaie si portocala
2018-11-02 21:41:04
Ingredients
- 200g făină
- 1/2 linguriță praf de copt
- 100g zahăr
- 125g unt moale
- 1 ou la temperatura camerei
- coaja de la 1 lămâie si de la 2 portocale
- 1/2 lingurita esență de vanilie 🙂
- extra faina pentru framantat
- extra zahar pentru ornat
Instructions
- Intr-un bol mare adaugam faina si punem restul ingredientelor in mijloc. Amestecam bine si incepem sa framantam adaugand faina din in cand, daca este cazul , pana cand obtinem un aluat omogen care nu se mai lipeste de degete.
- Formam din aluat o bila pe care o infasuram cu folie alimentara transparenta si o lasam 2 ore la frigider .
- Rulam aluatul pana cand are o grosime de 5mm si decupam cu formele dorite .
- Le asezam pe o tava pe care am pus in prealabil foaie de copt si presaram pe deasupra biscuitilor zahar.
- Coacem biscutii in cuptorul preincalzit timp de 10-12 minute la 180 de grade.
Bibi's Kitchen https://www.bibiskitchen.ro/