Pasca cu Nutella
Nu mai e mult pana la Paste si cred ca toata lumea a inceput deja sa isi faca lista de ingrediente si feluri de mancare pentru masa din duminica Sfintelor Pasti. De aceea, m-am gandit sa impartasesc cu voi o reteta de pasca usoara si modernizata – cu Nutella 🙂 .
Am facut aceasta reteta prima data aproximativ acum doi ani, cand cautam pe internet o solutie – vroiam sa fac o pasca, dar sa nu imi ia foarte mult timp si sa fie foarte usor de facut. In cautarile mele am dat peste aceasta reteta aici si mi-am zis ca e ce trebuie – rapid, usor, delicios 🙂 .
Vedeti varianta mea mai jos 🙂 .
Ingrediente:
- 250g zahar
- 5 oua
- 1kg branza dulce de vaci
- 200g smantana
- 130g gris
- 1/4 lingurita sare
- 1 lingurita coaja de lamaie
- 1 lingurita esenta de vanilie
- Nutella dupa gust, dar minim 6 linguri
Pentru inceput pregatim branza si o lasam la scurs. Daca am tinut Nutella la frigider, o scoatem sa ajunga la temperatura camerei.
Separat pregatim tava cu hartie de copt si dam drumul la cuptor la nivel mediu.
Intr-un vas incapator mixam cele 5 oua cu zaharul. Adaugam apoi, pe rand branza, smantana, vanilia, coaja de lamaie si grisul si mixam bine.
Turnam amestecul in tava. Cu o lingura punem Nutella din loc in loc si cu ajutorul unui cutit marmoram suprafata.
Lasam la cuptor pana cand se rumeneste si se mai misca doar mijlocul putin (aproximativ o ora).
Cand e gata lasam sa se raceasca, apoi o scoatem din tava. Pastram pasca la frigider.
Bon appétit!
♥
- 250g zahar
- 5 oua
- 1kg branza dulce de vaci
- 200g smantana
- 130g gris
- 1/4 lingurita sare
- 1 lingurita coaja de lamaie
- 1 lingurita esenta de vanilie
- Nutella dupa gust, dar minim 6 linguri
- Pentru inceput pregatim branza si o lasam la scurs. Daca am tinut Nutella la frigider, o scoatem sa ajunga la temperatura camerei.
- Separat pregatim tava cu hartie de copt si dam drumul la cuptor la nivel mediu.
- Intr-un vas incapator mixam cele 5 oua cu zaharul. Adaugam apoi, pe rand branza, smantana, vanilia, coaja de lamaie si grisul si mixam bine.
- Turnam amestecul in tava. Cu o lingura punem Nutella din loc in loc si cu ajutorul unui cutit marmoram suprafata.
- Lasam la cuptor pana cand se rumeneste si se mai misca doar mijlocul putin (aproximativ o ora).
- Cand e gata lasam sa se raceasca, apoi o scoatem din tava. Pastram pasca la frigider.