Tarte cu vanilie
„Nu stiu altii cum sunt, dar eu, cand ma gandesc…” nu „la locul nasterii mele”, cum spunea Creanga, ci la tarte 🙂 , ma gandesc numai la crema de vanilie din interior. Cateodata nici nu ma mai chinui sa mananc blatul, din cauza ca de multe ori e destul de tare, asa ca m-am gandit sa fac niste tarte pufoase, sa pot savura si aluatul si crema in acelasi timp.
Am facut aceste tarte cu capsuni, insa puteti folosi ce fructe doriti voi. Iata cum am procedat:
Am avut nevoie de:
- 400g aluat foietaj congelat
- 6 linguri gem de capsuni/ce alte fructe doriti voi
- 2 oua
- 500ml lapte
- 1 plic praf budinca de vanilie
- 3 linguri zahar tos
- capsuni/alte fructe
- zahar pudra
extra: tava incapatoare, foaie de copt
Incepem prin a dezgheta aluatul. Recomandarea mea este sa il scoateti din congelator cu o seara inainte si sa il tineti in frigider pana va apucati de tarte, pentru ca altfel dureaza destul de mult.
Cand l-ati scos e bine sa aveti totul pregatit, pentru ca daca incepe sa se incalzeasca prea mult, nici asa nu e bine, pentru ca e greu de lucrat cu el 🙂 .
Dam drumul la cuptor la 220°C.
Taiem aluatul in 6 patrate mari, apoi taiem margini cam de 1cm si le lipim deasupra cu putin ou batut. Le asezam in tava tapetata cu foaie de copt, apoi gaurim din loc in loc cu furculita si lasam la cuptor pana se ridica marginile si se rumenesc usor, aproximativ 15 minute.
Daca va cresc marginile mai mult decat ar trebui ( cum am patit eu 🙂 ) le mai puteti aranja putin dupa.
Le scoatem din cuptor, le lasam cateva minute sa se racoreasca si ungem interiorul fiecarui patrat cu gem. Nu opriti cuptorul, doar reduceti temperatura la 180°C.
Pentru crema, urmarim instructiunile de pe plicul de budinca , folosind laptele si zaharul tos. Lasam sa se raceasca, apoi adaugam un ou si incorporam cu ajutorul unui tel.
Adaugam crema peste tarte in mod egal si punem fructele. Lasam la cuptor inca 15 minute, apoi le scoatem si le lasam sa se racoreasca. La sfarsit pudram cu zahar.
Bon appétit!
♥
reteta inspirata din revista „Perfecte din cuptor”
- 400g aluat foietaj congelat
- 6 linguri gem de capsuni/ce alte fructe doriti voi
- 2 oua
- 500ml lapte
- 1 plic praf budinca de vanilie
- 3 linguri zahar tos
- capsuni/alte fructe
- zahar pudra
- Incepem prin a dezgheta aluatul. Recomandarea mea este sa il scoateti din congelator cu o seara inainte si sa il tineti in frigider pana va apucati de tarte, pentru ca altfel dureaza destul de mult.
- Cand l-ati scos e bine sa aveti totul pregatit, pentru ca daca incepe sa se incalzeasca prea mult, nici asa nu e bine, pentru ca e greu de lucrat cu el 🙂 .
- Dam drumul la cuptor la 220°C.
- Taiem aluatul in 6 patrate mari, apoi taiem margini cam de 1cm si le lipim deasupra cu putin ou batut. Le asezam in tava tapetata cu foaie de copt, apoi gaurim din loc in loc cu furculita si lasam la cuptor pana se ridica marginile si se rumenesc usor, aproximativ 15 minute.
- Daca va cresc marginile mai mult decat ar trebui ( cum am patit eu 🙂 ) le mai puteti aranja putin dupa.
- Le scoatem din cuptor, le lasam cateva minute sa se racoreasca si ungem interiorul fiecarui patrat cu gem. Nu opriti cuptorul, doar reduceti temperatura la 180°C.
- Pentru crema, urmarim instructiunile de pe plicul de budinca , folosind laptele si zaharul tos. Lasam sa se raceasca, apoi adaugam un ou si incorporam cu ajutorul unui tel.
- Adaugam crema peste tarte in mod egal si punem fructele. Lasam la cuptor inca 15 minute, apoi le scoatem si le lasam sa se racoreasca. La sfarsit pudram cu zahar.