Chec cu cartofi dulci si scortisoara
Ingrediente:
- 2 cartofi dulci mici / 1 unul mare
- 220g faina
- 2 lingurite ficarbonat de sodiu
- 330g zahar
- 1 lingura (rasa) scortisoara
- 2 oua
- 118ml ulei
- 65g iaurt grecesc 10%
- 180g ciocolata alba
- decoratiuni
Curatam si taiem cartofii in cuburi si ii punem la fiert pana cand trece furculita prin ei foarte usor. Scurgem apa si ii pisam bine de tot cu o furculita. Lasam piureul format sa se raceasca complet.
Intre timp dam drumul la cuptor la nivel mediu si pregatim cu hartie de copt o forma de chec.
Intr-un vas amestecam faina, zaharul , bicarbonatul si scortisoara.
Mixam piureul de cartofi cu cele 2 oua, adaugandu-le pe rand si mixand dupa fiecare in parte. Adaugam apoi uleiul si iaurtul si mixam bine.
Turnam aceasta compozitie peste elementele uscate si amestecam incet cu o spatula, pana se omogenizeaza complet.
Turnam aluatul in forma si lasam la cuptor aproximativ o ora sau pana cand trece testul scobitorii si scobitoarea iese curata.
Dupa ce s-a racit checul, topim la bain marie ciocolata alba si turnam imediat peste chec. Deasupra putem orna cu decoratiunile dorite. Va las mai jos si varianta de mini-chec, pe care o puteti face folosind forme mai mici ( fapt ce presupune si un timp mai scurt la cuptor).
Bon appétit!
♥