Budinca de tagliatelle
Tagliatelle sunt un tip de paste specifice zonelor Emilia-Romagna si Marche din Italia. Legenda spune ca aceste paste au fost inventate de un bucatar foarte talentat care a fost inspirat de parul Lucreziei d’Este’s cu ocazia nuntii sale cu Annibale II Bentivoglio in 1487. De fapt, totul este bazat pe o gluma facuta de umoristul Augusto Majani in 1931.
Lungi si late intre 6,5 mm- 10 mm, aceste paste se servesc in general cu sos Bolognese, insa nu este o regula, asa ca va propun o reteta prin care puteti degusta aceste paste si sub alta forma decat cea clasica.
Preferata mea in anotimpul rece, budinca de tagliatelle este delicioasa alaturi de o portie de gogosari murati facuti in casa :).
Pentru acest preparat avem nevoie de:
- 400g tagliatelle
- 4 oua
- 2 linguri ulei masline
- jumatate ardei rosu
- 1 morcov
- jumatate de ceapa rosie
- 200g cascaval ras
- 3 linguri masline tocate
- 200 g sunca curcan
- jumatate lingura de unt
- o lingura smantana
Pentru inceput taiem cubulete sunca, ceapa, morcovul, ardeiul. Apoi prajim sunca tocata in putin ulei de masline. Scoatem sunca si punem in acelasi ulei ceapa , morcovul si ardeiul si lasam pe foc pana se inmoaie putin.
Le punem peste sunca si amestecam.
Intre timp punem la fiert pastele dupa instructiunile de pe pachet. Eu le-am lasat 15 minute.
Le spalam si le strecuram si le amestecam cu putin unt.
Punem pastele peste amestecul de sunca si legume, adaugam : cele 4 oua, maslinele, 100g de cascaval ras, lingura de smantana si omogenizam.
Ungem o forma rotunda cu unt, turnam amestecul si punem pe deasupra restul de cascaval ras. Lasam la cuptor la foc mediu pana se rumeneste (15-20 min).
Bon appétit!
- 400g tagliatelle
- 4 oua
- 2 linguri ulei masline
- jumatate ardei rosu
- 1 morcov
- jumatate de ceapa rosie
- 200g cascaval ras
- 3 linguri masline tocate
- 200 g sunca curcan
- jumatate lingura de unt
- o lingura smantana
- Pentru inceput taiem cubulete sunca, ceapa, morcovul, ardeiul. Apoi prajim sunca tocata in putin ulei de masline. Scoatem sunca si punem in acelasi ulei ceapa , morcovul si ardeiul si lasam pe foc pana se inmoaie putin.
- Le punem peste sunca si amestecam.
- Intre timp punem la fiert pastele dupa instructiunile de pe pachet. Eu le-am lasat 15 minute.
- Le spalam si le strecuram si le amestecam cu putin unt.
- Punem pastele peste amestecul de sunca si legume, adaugam : cele 4 oua, maslinele, 100g de cascaval ras, lingura de smantana si omogenizam.
- Ungem o forma rotunda cu unt, turnam amestecul si punem pe deasupra restul de cascaval ras. Lasam la cuptor la foc mediu pana se rumeneste (15-20 min).