Farfalle cu somon
Cunoscute mai degraba ca pastele „papion”, pastele Farfalle isi au numele derivat din cuvantul italian „farfalla” care inseamna fluture. Exista mentiuni despre aceste paste inca din secolul al 16-lea, ele fiind originare din nordul Italiei.
Pot fi gasite in dimensiuni normale (farfalle) , dar si mai mici ( farfallini) sau mai mari 🙂 (farfallone). Sunt foarte potrivite cu sosuri pe baza de rosii, de smantana si se pot folosi chiar si in salate.
Dintre toate retetele cu farfalle , preferata mea este cea cu somon afumat si sos de smantana.
Pentru a face acest preparat, avem nevoie de:
- 200g farfalle
- 100g somon afumat
- 200 ml smantana lichida pentru gatit
- o legatura de marar
- 25g unt
- extra: parmezan
Pentru inceput punem pastele la fiert conform instructiunilor de pe pachet ( in general puneti apa la fiert cu putina sare si in momentul in care da in clocot, puneti pastele si lasati-le 10 minute). Cand sunt gata, le scoatem si le punem la stors.
Intre timp tocam somonul si mararul.
Separat, punem pe foc o alta oala in care topim untul. Imediat ce s-a topit, adaugam somonul, smantana lichida si mararul apoi lasam sa dea in clocot. Adaugam pastele si omogenizam bine. Servim cu parmezan!
Bon appetit!
- 200g farfalle
- 100g somon afumat
- 200 ml smantana lichida pentru gatit
- o legatura de marar
- 25g unt
- extra: parmezan
- Pentru inceput punem pastele la fiert conform instructiunilor de pe pachet ( in general puneti apa la fiert cu putina sare si in momentul in care da in clocot, puneti pastele si lasati-le 10 minute). Cand sunt gata, le scoatem si le punem la stors.
- Intre timp tocam somonul si mararul.
- Separat, punem pe foc o alta oala in care topim untul. Imediat ce s-a topit, adaugam somonul, smantana lichida si mararul apoi lasam sa dea in clocot. Adaugam pastele si omogenizam bine. Servim cu parmezan!