Secret heart cake
De-a lungul timpului, de cand a inceput sa prinda si la noi Valentine`s day, am asistat la multe dezbateri pe tema faptului ca nu e sarbatoarea noastra, ca am imprumutat-o de la americani, ca noi avem Dragobetele, ca nu ai nevoie de o zi anume sa iti arati dragostea si ca ai la dispozitie toate zilele din an ( dar nici nu vad prea multi care si-o manifesta zilnic 🙂 :P) etc etc. Nu am de gand sa intru in asemenea discutii aici pe blog, voi povesti despre istoria acestei sarbatori in zilele urmatoare, sper eu cat mai obiectiv.
Propunerea mea in acest moment este una simpla si pacifista: sa ne bucuram de orice prilej de sarbatoare, fie ca e oficiala sau nu, fie ca e a noastra sau nu si sa ne folosim de ocazie sa savuram delicii culinare specifice, in acest caz, unele cu multe inimioare comestibile, nu-i asa ? 🙂
Prin urmare, sa incepem saptamana dedicata iubirii cu cei care iubesc in secret , un „secret heart cake”, cu care sa ii suprindeti pe cei dragi.
Avem nevoie de:
- 2 x 175g unt (tinut la temperatura camerei, asa cum am invatat 🙂 )
- 2 x 175g zahar
- 6 oua ( si acestea la temperatura camerei)
- 2 x 140g faina
- 2 lingurite de praf de copt
- 3 linguri cacao
- 2 x 100ml lapte
- 3 lingurite esenta vanilie
- 28 ml colorant rosu
Extra: forma tava dreptunghiulara , forma de chec, forma de decupat inimi, zahar pudra
Incalzim cuptorul la 140 grade C sau gaz 3 si pregatim o tava dreptunghiulara.
Pregatim la mixer 175g unt cu 175 g zahar pana se transforma intr-o compozitie pufoasa si mai deschisa la culoare. Separat, batem 3 oua, pe care mai apoi le punem peste amestecul de unt si zahar , unul cate unul , mixand dupa fiecare in parte.
Intr-un bol amestecam 140g de faina, cu o lingurita de praf de copt si cele 3 linguri de cacao, si adaugam peste compozitia de mai sus, incorporand cu o spatula.
Separat, amestecam 100ml lapte , o lingurita si jumatate de esenta de vanilie si coloratul. Le adaugam si pe acestea in compozitie si mixam bine cu mixerul.
Turnam compozitia rezultata in tava in care am pus in prealabil folie de copt si punem la cuptor cel putin pentru o ora. Dupa ce trece acest interval , verificati din cand in cand cu o scobitoare si cand aceasta iese curata, opriti focul.
Lasam blatul sa se raceasca si apoi decupam multe inimioare cu o forma speciala.
Apoi repetam aceleasi etape ca mai sus, insa nu vom mai pune cacao si colorant de aceasta data.
Turnam trei sferturi din compozitia rezultata intr-o forma de chec si asezam inimile pe mijloc dintr-un capat in altul, cu atentie, sa stea drepte. Puneti intotdeauna cu una mai mult decat ar incapea in mod normal, ca sa stea cat mai stranse si lipite intre ele.
Turnam si restul de compozitie si intindem bine, incat sa acopere toate inimile si lasam la cuptor tot cam o ora sau pana trece testul cu scobitoarea. Cand este gata, il lasam sa se raceasca, presaram zahar pudra si il putem taia sa descoperim surpriza din interior!
Bon appétit!
(reteta adaptata din Good Food UK, februarie 2014)
- 2 x 175g unt (tinut la temperatura camerei, asa cum am invatat 🙂 )
- 2 x 175g zahar
- 6 oua ( si acestea la temperatura camerei)
- 2 x 140g faina
- 2 lingurite de praf de copt
- 3 linguri cacao
- 2 x 100ml lapte
- 3 lingurite esenta vanilie
- 28 ml colorant rosu
- Extra: forma tava dreptunghiulara , forma de chec, forma de decupat inimi, zahar pudra
- Incalzim cuptorul la 140 grade C sau gaz 3 si pregatim o tava dreptunghiulara.
- Pregatim la mixer 175g unt cu 175 g zahar pana se transforma intr-o compozitie pufoasa si mai deschisa la culoare. Separat, batem 3 oua, pe care mai apoi le punem peste amestecul de unt si zahar , unul cate unul , mixand dupa fiecare in parte.
- Intr-un bol amestecam 140g de faina, cu o lingurita de praf de copt si cele 3 linguri de cacao, si adaugam peste compozitia de mai sus, incorporand cu o spatula.
- Separat, amestecam 100ml lapte , o lingurita si jumatate de esenta de vanilie si coloratul. Le adaugam si pe acestea in compozitie si mixam bine cu mixerul.
- Turnam compozitia rezultata in tava in care am pus in prealabil folie de copt si punem la cuptor cel putin pentru o ora. Dupa ce trece acest interval , verificati din cand in cand cu o scobitoare si cand aceasta iese curata, opriti focul.
- Lasam blatul sa se raceasca si apoi decupam multe inimioare cu o forma speciala.
- Turnam compozitia rezultata in tava in care am pus in prealabil folie de copt si punem la cuptor cel putin pentru o ora. Dupa ce trece acest interval , verificati din cand in cand cu o scobitoare si cand aceasta iese curata, opriti focul.
- Lasam blatul sa se raceasca si apoi decupam multe inimioare cu o forma speciala.
- Turnam trei sferturi din compozitia rezultata intr-o forma de chec si asezam inimile pe mijloc dintr-un capat in altul, cu atentie, sa stea drepte. Puneti intotdeauna cu una mai mult decat ar incapea in mod normal, ca sa stea cat mai stranse si lipite intre ele.
- Turnam si restul de compozitie si intindem bine, incat sa acopere toate inimile si lasam la cuptor tot cam o ora sau pana trece testul cu scobitoarea. Cand este gata, il lasam sa se raceasca, presaram zahar pudra si il putem taia sa descoperim surpriza din interior!