Biscuiti cu Nutella
Ingrediente:
- 250g unt
- 200g zahar pudra
- 2 galbenusuri
- 400g faina
- 1/2 lingurita bicarbonat
- ½ lingurita sare
- 200g crema de ciocolata (Nutella)
Mod de preparare:
Dam drumul la cuptor la nivel mediu.
Intr-un vas incapator amestecam bine toate ingredientele si framantam pana cand avem un aluat omogen si elastic.
Intindem aluatul pe masa de lucru presarata in prealabil cu putina faina si rulam cu sucitorul pana avem o foaie de 5mm grosime.
Cu ajutorul unei forme rotunde taiem cercuri din aluat. Cu o forma mai mica (de stea sau un cerc mai mic), decupam in centru jumatate din cercuri. Restul de aluat ramas il strangem si il rulam iar, decupand ca mai sus. Procedam asa pana terminam tot aluatul. Punem toate formele intr-o tava tapetata cu faina sau hartie de copt si lasam la cuptor aproximativ 10 minute sau pana incep sa devina usor aurii.
Scoatem biscuitii si ii lasam sa se raceasca. Cand s-au racit complet punem 1 sau 2 lingurite de crema de ciocolata pe biscuitii nedecupati in centru si intindem usor . Punem deasupra biscutii decupati si apasam usor. La final , putem orna cu zahar pudra.
Bon appétit!
♥
- 250g unt
- 200g zahar pudra
- 2 galbenusuri
- 400g faina
- 1/2 lingurita bicarbonat
- ½ lingurita sare
- 200g crema de ciocolata (Nutella)
- Dam drumul la cuptor la nivel mediu.
- Intr-un vas incapator amestecam bine toate ingredientele si framantam pana cand avem un aluat omogen si elastic.
- Intindem aluatul pe masa de lucru presarata in prealabil cu putina faina si rulam cu sucitorul pana avem o foaie de 5mm grosime.
- Cu ajutorul unei forme rotunde taiem cercuri din aluat. Cu o forma mai mica (de stea sau un cerc mai mic), decupam in centru jumatate din cercuri. Restul de aluat ramas il strangem si il rulam iar, decupand ca mai sus. Procedam asa pana terminam tot aluatul. Punem toate formele intr-o tava tapetata cu faina sau hartie de copt si lasam la cuptor aproximativ 10 minute sau pana incep sa devina usor aurii.
- coatem biscuitii si ii lasam sa se raceasca. Cand s-au racit complet punem 1 sau 2 lingurite de crema de ciocolata pe biscuitii nedecupati in centru si intindem usor . Punem deasupra biscutii decupati si apasam usor. La final , putem orna cu zahar pudra.