Biscuiti cu ricotta si lamaie

ianuarie 14, 2019 | By

rsz_img_9611_1

 

Ingrediente:

  • 125g unt la temperatura camerei
  • 125g ricotta
  • 180g zahar pudra
  • 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 ou
  • coaja de la o lamaie
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1/2 lingurita esenta vanilie
  • 430g faina
  • 80g fulgi nuca de cocos
  • 200g ciocolata menaj

Incepem prin a mixa untul cu branza pentru un minut. Adaugam zaharul  pudra si bicarbonatul de sodiu si mixam pana avem o compozitie cremoasa. 

Adaugam : oul, coaja de lamaie, zeama de lamaie si esenta de vanilie si mixam. 

Peste compozitia de mai sus, incepem sa adaugam treptat faina si amestecam cu o spatula. Incepem sa formam un aluat si il framantam pana cand obtinem un aluat omogen. 

Impartim aluatul in doua si formam 2  aluaturi in forma cilindrica de lungime  aproximativ 20 cm.

BeFunky-collage (11)

Intindem o foaie de folie alimentara si presaram nuca de cocos pe toata suprafata. Asezam aluatul peste si rulam in asa fel incat sa se prinda fulgii pe toata suprafata ( eu am uns aluatul cu putina apa, pentru a se prinde fulgii mai bine) apoi infasuram tot aluatul in folie. 

Repetam cu al doilea aluat si le lasam la frigider 2 ore. 

Dupa acest interval incalzim cuptorul la 175 grade Celsius si pregatim o tava mare cu hartie de copt.

Scoatem unul dintre cele 2 aluaturi din frigider si il taiem in forme rotunde cu grosime de 5mm si le asezam pe tava. Lasam in cuptor 8 -10 minute. Atentie, biscuitii nu trebuie sa se rumeneasca. Procedam la fel cu cel de-al doilea aluat.

Dupa ce am scos biscutii din cuptor, punem ciocolata taiata marunt la topit la bain marie. Cand s-a topit, cu o lingurita ornam biscutii, miscand lingurita  in forma de zig-zag deasupra lor (este important sa va miscati foarte repede, pentru ca ciocolata se va raci si intari destul de repede. Daca totusi vi se intampla aces lucru, mai dati drumul la foc si amescati ciocolata pana devine iar moale).

(reteta adaptata de pe www.kitchennostalgia.com) 

Bon appétit!

 

Share Button