Cheesecake-brownies
Adica negrese cu tort de branza!?! :)) Exact! Cheesecake am tot facut, brownies gasim la tot pasul, de ce sa nu le combinam? O super idee cu care sa ii surprindeti pe cei dragi de Valentine`s day sau de ce nu , oricand?! Nu ne trebuie o zi anume ca sa gatim ceva bun pentru cei pe care ii iubim, nu-i asa?
Aceasta reteta imbina doua deserturi care mie imi plac foarte mult si veti vedea ca este si simplu de facut.
Avem nevoie de:
Pentru brownie:
- 150g faina
- 120g zahar
- 3 linguri cacao
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita praf de copt
- 3 oua
- 250ml ulei
- 4 linguri de lapte
- 1 lingura esenta de vanilie
Pentru cheesecake:
- 450g crema de branza Philadelphia
- 150g zahar
- 2 oua
- 2 lingurite esenta vanilie
Incalzim cuptorul la nivel gaz 4, 170 grade Celsius si pregatim o tava cu hartie de copt. Eu am folosit una de 27×17 cm.
Intr-un vas amestecam: faina, zaharul, cacao, sarea si praful de copt.
Separat, amestecam ouale, uleiul, 2 linguri de lapte, esenta de vanilie.
Peste ingredientele lichide, punem incet ingredientele uscate si mixam.
Din acest amestec, punem separat 180 ml si incorporam celelalte 2 linguri de lapte ramas.
Intr-un alt vas, mixam branza cu zaharul aproximativ 2 minute. Adaugam ouale si vanilie si mixam.
Turnam incet peste aluatul de negresa, avand grija sa nu se amestece si intindem pana acopera tot aluatul.
Din amestecul de aluat de negresa si lapte turnam acum cateva linguri deasupra stratului de branza si cu ajutorul unui varf de cutit facem vartejuri.
Punem la cuptor 30 de minute sau pana cand centrul devine fix si nu se mai clatina cand miscati tava.
Cand e gata, scoatem tava si lasam preparatul sa se raceasca. Nu taiati in forma dorita decat dupa ce s-a racit complet.
Bon appétit!
reteta adaptata de pe http://www.thenovicechefblog.com/
- 200g faina
- 150g zahar
- 3 linguri cacao
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita praf de copt
- 3 oua
- 250ml ulei
- 4 linguri de lapte
- 1 lingura esenta de vanilie
- 450g crema de branza Philadelphia
- 150g zahar
- 2 oua
- 2 lingurite esenta vanilie
- Incalzim cuptorul la nivel gaz 4, 170 grade Celsius si pregatim o tava cu hartie de copt. Eu am folosit una de 27×17 cm.
- Intr-un vas amestecam: faina, zaharul, cacao, sarea si praful de copt.
- Separat, amestecam ouale, uleiul, 2 linguri de lapte, esenta de vanilie.
- Peste ingredientele lichide, punem incet ingredientele uscate si mixam.
- Din acest amestec, punem separat 180 ml si incorporam celelalte 2 linguri de lapte ramas.
- Turnam aluatul in tava.
- Intr-un alt vas, mixam branza cu zaharul aproximativ 2 minute. Adaugam ouale si vanilie si mixam.
- Turnam incet peste aluatul de negresa, avand grija sa nu se amestece si intindem cu o spatula pana acopera tot aluatul.
- Din amestecul de aluat de negresa si lapte turnam acum cateva linguri deasupra stratului de branza si cu ajutorul unui varf de cutit facem vartejuri.
- Punem la cuptor 30 de minute sau pana cand centrul devine fix si nu se mai clatina cand miscati tava.
- Cand e gata, scoatem tava si lasam preparatul sa se raceasca. Nu taiati in forma dorita decat dupa ce s-a racit complet.
- Cat timp sta prajitura in cuptor din 15 minute in 15 minute intoarceti tava in sens invers.