Cheesecake in oua de ciocolata
Pastele se apropie si mai toata lumea face deja planuri cu ce va pregati pentru masa de duminica. Vin in ajutorul vostru cu o propunere inedita pentru desert 🙂 .
Cum pentru Paste sunt simbolice ouale rosii si pentru acest blog, pare-se , cheesecake-ul 🙂 , de ce sa nu facem pentru Paste, un cheesecake, dar in oua (de ciocolata, bineinteles 🙂 ) ?
Cred ca acest desert va lumina chipurile tuturor si va atrage atentia oricarui copil. Este simplu de facut si de efect. Iata cum se face:
Ingrediente:
- 6-8 oua de ciocolata ( goale pe interior si de preferat fara surpriza 🙂 )
- 150g crema de branza Philadelphia
- 30g zahar pudra
- jumatate lingurita zeama de lamaie
- jumatate lingurita esenta de vanilie
- 130ml frisca ( un plic Dr. Oetker)
- 2 lingurite nectar de piersici
- o lingura de gem de caise
- 15g unt nesarat
Pentru inceput taiem capetele celor 6 oua si le punem in frigider cat timp facem crema ( cel mai bine sa le puneti deja in forma pe care o vreti).
Mixam crema de branza cu zaharul pudra, zeama de lamaie si vanilia.
Pregatim frisca si o incorporam cu o spatula in crema de branza.
Punem cu lingurita in fiecare ou pana il umplem.
Lasam la frigider 30 de minute. Intre timp pregatim „galbenusul” 🙂 . Punem intr-o oala untul, nectarul si gemul de caise si incalzim la foc mic, amestecand in continuu, pana cand compozitia devine consistenta.
Cand e gata, lasam la frigider pana se intareste putin.
Scoatem cele 6 oua de la frigider si cu o lingurita scobim putin in centru. Turnam incet din „galbenus” si lasam la frigider iarasi pentru cel putin 30 de minute.
Daca nu reusiti sa taiati cum trebuie ( eu am stricat 5 oua pana am reusit 🙂 ) , mai puteti opta pentru varianta de mai jos, in care le desfaceti in doua .
Bon appétit!
(reteta adaptata de pe http://www.raspberricupcakes.com/)
- 6-8 oua de ciocolata ( goale pe interior si de preferat fara surpriza)150g crema de branza Philadelphia
- 30g zahar pudra
- jumatate lingurita zeama de lamaie
- jumatate lingurita esenta de vanilie
- 130ml frisca ( un plic Dr. Oetker)
- 2 lingurite nectar de piersici
- o lingura de gem de caise
- 15g unt nesarat
- Pentru inceput taiem capetele celor 6 oua si le punem in frigider cat timp facem crema ( cel mai bine sa le puneti deja in forma pe care o vreti).
- Mixam crema de branza cu zaharul pudra, zeama de lamaie si vanilia.
- Pregatim frisca si o incorporam cu o spatula in crema de branza.
- Punem cu lingurita in fiecare ou pana il umplem.
- Lasam la frigider 30 de minute. Intre timp pregatim “galbenusul”. Punem intr-o oala untul, nectarul si gemul de caise si incalzim la foc mic, amestecand in continuu, pana cand compozitia devine consistenta.
- Cand e gata, il lasam la frigider pana se intareste putin.
- Scoatem cele 6 oua de la frigider si cu o lingurita scobim putin in centru. Turnam incet din “galbenus” si lasam la frigider iarasi pentru cel putin 30 de minute.
- Scoateti din frigider cu 10 minute inainte de servire. Se pot pastra maxim 3 zile in frigider, cu conditia sa le acoperiti cu folie alimentara.