Ciorba de porc a la grec

mai 9, 2016 | By

IMG_2659

Surprinzator, insa din cand in cand mai iau si eu pauza de la tona de dulciuri care troneaza aici pe blog si mi se face pofta de cate o ciorbita 🙂 .

Nu m-au incantat, sincer,  niciodata ciorbele drese cu smanatana sau carora li se adauga otet, insa ciorbita aceasta, desi are si smantana si otet  imi place foarte mult si de aceea m-am si decis sa o impart cu voi. 

Iata cum se face:

Ingrediente:

  •  2 coaste mari de porc + 400g bucati pulpa de porc
  • 1 ceapa
  • 1 ardei capia
  • 1 morcov
  • 1/4 telina
  • 4 linguri ulei
  • 2 linguri orez
  • 4 oua 
  • 400ml smantana lichida pentru gatit
  • otet

Spalam carnea si o punem la fiert la foc  mic pentru o ora.

Separat tocam ceapa, ardeiul si telina si le calim in 4 linguri de ulei la foc mic, apoi le turnam peste carne si mai lasam pana incep sa fiarba.

Cand au fiert legumele, adaugam cele doua linguri de orez fiert in prealabil si mai lasam sa fiarba la foc mic.

Separat amestecam 4 galbenusuri cu 400 ml de smantana lichida si cu 4 linguri de otet. Asezonam. 

Oprim focul si peste amestecul de mai sus turnam un polonic de ciorba ( ca sa nu se gateasca oul) , apoi turnam totul in oala de ciorba si dam drumul iar la foc. Lasam sa dea intr-un clocot, apoi asezonam si mai adaugam otet daca e cazul.

PicMonkey Collageciorba

Din proprie experienta va spun ca pe langa cele 4 linguri de otet din amestecul de oua, am mai pus 5 si in oala la sfarsit si tot nu era destul 🙂 .

Daca nu sunteti multumiti de gust nici dupa celelalte 5 linguri mai puteti pune in fiecare farfurie inainte sa serviti. 

IMG_2668

Bon appétit! 

Ciorba de porc a la grec
Serves 6
Write a review
Print
Ingredients
  1. 2 coaste mari de porc + 400g bucati pulpa de porc
  2. 1 ceapa
  3. 1 ardei capia
  4. 1 morcov
  5. 1/4 telina
  6. 4 linguri ulei
  7. 2 linguri orez
  8. 4 oua
  9. 400ml smantana lichida pentru gatit
  10. otet
Instructions
  1. Spalam carnea si o punem la fiert la foc mic pentru o ora.
  2. Separat tocam ceapa, ardeiul si telina si le calim in 4 linguri de ulei la foc mic, apoi le turnam peste carne si mai lasam pana incep sa fiarba.
  3. Cand au fiert legumele, adaugam cele doua linguri de orez fiert in prealabil si mai lasam sa fiarba la foc mic.
  4. Separat amestecam 4 galbenusuri cu 400 ml de smantana lichida si cu 4 linguri de otet. Asezonam.
  5. Oprim focul si peste amestecul de mai sus turnam un polonic de ciorba ( ca sa nu se gateasca oul) apoi turnam totul in oala de ciorba si dam drumul iar la foc. Lasam sa dea intr-un clocot apoi asezonam si mai adaugam otet daca e cazul.
Bibi's Kitchen https://www.bibiskitchen.ro/
Share Button