Creveti in sos picant
Crevetii sunt bogati in omega 3 si vitaminele A si D si contin foarte putin mercur (care este in general toxic). In general sunt tolerati in diete pentru ca 100g de creveti au 71 de calorii ( a se lua in calcul creveti cruzi, odata ce ii amestecam cu alte sosuri sau feluri de mancare si caloriile vor creste, bineinteles). Aveti grija, crevetii sunt o sursa generoasa de colesterol :), totusi consumul mare de creveti se considera a fi benefic in contextul in care nivelul scazut al grasimilor saturate determina colesterolul mare sa ajute la reglarea sa in organism.
Reteta aceasta cu creveti este asa cum imi place mie – simpla, rapid de facut si gustoasa :). Iata pasii:
Ingrediente:
- 200g creveti mari, decorticati
- 70g ulei de masline
- 2 ardei iuti mici si uscati
- jumatate lingurita de boia dulce
- 3 linguri de passata de rosii
- sare, piper
Punem crevetii intr-un vas rezistent in cuptor si punem peste uleiul de masline si ardeiul iute tocat. Asezonam cu sare si piper si amestecam bine .
Punem crevetii in cuptor 10 minute , la foc mare, apoi ii scoatem si adaugam passata si mai lasam la cuptor 20 minute la foc mediu.
La sfarsit putem sa ii servim ca atare sau cu orez .
Bon appétit!
- 200g creveti mari, decorticati
- 70g ulei de masline
- 2 ardei iuti mici si uscati
- jumatate lingurita de boia dulce
- 3 linguri de passata de rosii
- sare, piper
- Punem crevetii intr-un vas rezistent in cuptor si punem peste uleiul de masline si ardeiul iute tocat. Asezonam cu sare si piper si amestecam bine .
- Punem crevetii in cuptor 10 minute , la foc mare, apoi ii scoatem si adaugam passata si mai lasam la cuptor 20 minute la foc mediu.
- La sfarsit putem sa ii servim ca atare sau cu orez.