Jalapeños cu branza si bacon
Ardeii iuti au existat in dieta populatiei din America inca din 7500 i.Hr. si fost descoperiti si adusi in Europa (Spania si Portugalia) de catre Columb.
„Jalapeños” sunt o specie de ardei iuti originari din Mexic. Numele lor insa e spaniol si vine de la Xalapa ( pronuntat Jalapa), Veracruz,locul unde au fost cultivati la inceput. Astazi cei mai multi jalapenos sunt cultivati in Mexic si Texas.
Ardeiul iute in general ajuta la stimularea metabolismului si este unul dintre cele mai bune remedii pentru hipertensiune arteriala . De asemenea, este benefic pentru stomac si stimuleaza imunitatea.
Pe langa toate acestea, se pare ca ardeiul iute ajuta si la pierderea kilogramelor in plus, iata , deci , inca un motiv pentru care ar fi bine sa consumam ardei iuti :).
Reteta noastra cu jalapenos este foarte usor de facut si avem nevoie de:
- 6 ardei iuti
- un pachet felii bacon
- 200g crema de branza
- scobitori
Pentru inceput curatam ardeii si ii taiem pe jumatate.
Intr-un castron frecam branza cu putina sare.
Umplem apoi ardeii cu branza si ii infasuram cu bacon, prinzand totul cu o scobitoare.
Punem in tava si lasam in cuptor la foc mediu pana se rumenesc.
Bon appétit!
- 6 ardei iuti
- 1 pachet felii bacon
- 200g crema de branza
- scobitori
- Pentru inceput curatam ardeii si ii taiem pe jumatate.
- Intr-un castron frecam branza cu putina sare.
- Umplem apoi ardeii cu branza si ii infasuram cu bacon, prinzand totul cu o scobitoare.
- Punem in tava si lasam in cuptor la foc mediu pana se rumenesc.