Mic dejun cu ou fiert si branza cu maioneza

februarie 1, 2014 | By

 Oul a constituit o sursa de hrana inca din 7500 inainte de Hristos.

Albusul contine 90 % apa si 10 % proteine . Spre deosebire de galbenus, care are un nivel inalt de grasimi, albusul nu are grasime aproape deloc iar carbohidratii sunt sub 1%.

Galbenusul are si el partea lui buna,  pe langa cele 5 grame de grasime, contine si vitaminele A, D si E. Mai multe informatii despre oua gasiti pe http://en.wikipedia.org/wiki/Egg_(food)

Asa cum stim, oul poate fi gatit in mai multe feluri, fiert, prajit, etc.  insa, atunci cand vrem sa facem un ou fiert moale, asa cum este si in reteta de mai jos, trebuie sa fim atenti, acest fel de a prepara oul nu este recomandat celor ce pot fi afectati rapid de salmonella, cum ar fi copiii mici, persoanele  in varsta sau cele cu sistemul imunitar slab. Pentru a evita pericolul, oul poate fi pasteurizat in coaja la 57 grade Celsius timp de o ora si 15 minute , apoi poate fi gatit ca un ou moale.

Pentru aceasta propunere de mic dejun avem nevoie de:

  • 2 oua
  • 50g branza telemea data prin razatoarea mare
  • 2 linguri maioneza light
  • 2 felii de paine toast
  • patrunjel

Punem ouale la fiert , iar dupa ce apa da in clocot le mai lasam fix 3 minute.

Intre timp prajim painea. Amestecam branza cu maioneza si cu patrunjel tocat.

Taiem feliile de paine in bucati lungi (in UK se numesc „soldiers” si se folosesc pentru a inmuia in oul moale)  si punem pe fiecare putin din amestecul de branza cu maioneza.

Ornam cu frunze de patrunjel si servim alaturi de oul proaspat fiert.

 

Bon appétit!

(sursa: goodtoknow.co.uk)

Mic dejun cu ou fiert si branza cu maioneza
Serves 2
Write a review
Print
Prep Time
15 min
Cook Time
3 min
Prep Time
15 min
Cook Time
3 min
Ingredients
  1. 2 oua
  2. 50g branza telemea data prin razatoarea mare
  3. 2 linguri maioneza light
  4. 2 felii de paine toast
  5. patrunjel
Instructions
  1. Punem ouale la fiert , iar dupa ce apa da in clocot le mai lasam fix 3 minute.
  2. Intre timp prajim painea. Amestecam branza cu maioneza si cu patrunjel tocat.
  3. Taiem feliile de paine in bucati lungi (in UK se numesc “soldiers” si se folosesc pentru a inmuia in oul moale) si punem pe fiecare putin din amestecul de branza cu maioneza.
  4. Ornam cu frunze de patrunjel si servim alaturi de oul proaspat fiert.
Bibi's Kitchen https://www.bibiskitchen.ro/
Share Button