Morcovi caramelizati

februarie 18, 2014 | By

Acum ca vom lua timp de o saptamana   pauza de la inimioare si mult roz pana de Dragobete, va propun sa ne focusam in acest interval pe garnituri.  🙂

Una dintre garniturile mele preferate sunt morcovii caramelizati. De cele mai multe ori ii servesc alaturi de piept de rata sau de gasca la cuptor. Este o reteta foarte rapid si usor de facut.

Avem nevoie de:

  • 800g morcovi
  • 100g unt
  • 100 ml vin alb sec
  • 3 linguri miere

Curatam morcovii si ii taiem rondele.

Punem la fiert o oala cu apa si putina sare si lasam morcovii la fiert timp de 10 minute.

Dupa aceste 10 minute , scoatem morcovii si ii punem intr-o tigaie. Adaugam untul si sotam morcovii 5-7 minute. Stingem cu vin si lasam sa fiarba pana se evapora alcoolul din vin.

Transferam morcovii intr-o tava sau alt recipient rezistent in cuptor. Presaram sare si piper dupa gust, adaugam mierea si omogenizam. Lasam la cuptor pana incep sa se caramelizeze la suprafata ( aprox 15 minute la foc mediu).

rsz_img_8619

 Bon appétit!

reteta adaptata de pe goodfood.r0

Morcovi caramelizati
Serves 4
Write a review
Print
Prep Time
10 min
Cook Time
35 min
Prep Time
10 min
Cook Time
35 min
Ingredients
  1. 800g morcovi
  2. 100g unt
  3. 100 ml vin alb sec
  4. 3 linguri miere
Instructions
  1. Curatam morcovii si ii taiem rondele.
  2. Punem la fiert o oala cu apa si putina sare si lasam morcovii la fiert timp de 10 minute.
  3. Dupa aceste 10 minute , scoatem morcovii si ii punem intr-o tigaie. Adaugam untul si sotam morcovii 5-7 minute. Stingem cu vin si lasam sa fiarba pana se evapora alcoolul din vin.
  4. Transferam morcovii intr-o tava sau alt recipient rezistent in cuptor. Presaram sare si piper dupa gust, adaugam mierea si omogenizam. Lasam la cuptor pana incep sa se caramelizeze la suprafata ( aprox 15 minute la foc mediu).
Bibi's Kitchen https://www.bibiskitchen.ro/
Share Button