Morcovi caramelizati
Acum ca vom lua timp de o saptamana pauza de la inimioare si mult roz pana de Dragobete, va propun sa ne focusam in acest interval pe garnituri. 🙂
Una dintre garniturile mele preferate sunt morcovii caramelizati. De cele mai multe ori ii servesc alaturi de piept de rata sau de gasca la cuptor. Este o reteta foarte rapid si usor de facut.
Avem nevoie de:
- 800g morcovi
- 100g unt
- 100 ml vin alb sec
- 3 linguri miere
Curatam morcovii si ii taiem rondele.
Punem la fiert o oala cu apa si putina sare si lasam morcovii la fiert timp de 10 minute.
Dupa aceste 10 minute , scoatem morcovii si ii punem intr-o tigaie. Adaugam untul si sotam morcovii 5-7 minute. Stingem cu vin si lasam sa fiarba pana se evapora alcoolul din vin.
Transferam morcovii intr-o tava sau alt recipient rezistent in cuptor. Presaram sare si piper dupa gust, adaugam mierea si omogenizam. Lasam la cuptor pana incep sa se caramelizeze la suprafata ( aprox 15 minute la foc mediu).
reteta adaptata de pe goodfood.r0
- 800g morcovi
- 100g unt
- 100 ml vin alb sec
- 3 linguri miere
- Curatam morcovii si ii taiem rondele.
- Punem la fiert o oala cu apa si putina sare si lasam morcovii la fiert timp de 10 minute.
- Dupa aceste 10 minute , scoatem morcovii si ii punem intr-o tigaie. Adaugam untul si sotam morcovii 5-7 minute. Stingem cu vin si lasam sa fiarba pana se evapora alcoolul din vin.
- Transferam morcovii intr-o tava sau alt recipient rezistent in cuptor. Presaram sare si piper dupa gust, adaugam mierea si omogenizam. Lasam la cuptor pana incep sa se caramelizeze la suprafata ( aprox 15 minute la foc mediu).