Mucenici muntenesti
Dragii mei, ca in fiecare an, se apropie sarbatoarea Sfintilor Mucenici, in cinstea carora, gospodinele pregatesc cu drag si spor mucenici, fie moldovenesti, fie muntenesti. Cum se fac cei moldovenesti, am vazut aici, a sosit acum timpul si pentru cei muntenesti 🙂 . Tot in forma de 8, dar mai mici si pe care ii fierbem in apa cu zahar, scortisoara si nuca, simbolizand lacul in care au fost aruncati Sfintii Mucenici.
Iata ce ne trebuie:
- 2l de apa
- 200g mucenici
- 200g zahar
- 1 pastaie vanilie
- 1 baton scortisoara
- 2 linguri miere
- 2 lingurite coaja de lamaie
- 2 lingurite rom
- 100g nuca
- scortisoara
Punem apa cu zaharul la fiert intr-o oala. Adaugam un baton de scortisoara si o pastaie de vanilie. In momentul in care a dat in clocot, scoatem vanilia si scortisoara si adaugam mucenicii. Ii lasam la foc mic pana cand s-au fiert de tot (incercati unul ca sa va dati seama 🙂 ).
In momentul in care au fiert, oprim focul si adaugam: mierea, coaja de lamaie, romul si amestecam bine. Puteti pune acum toata nuca si scortisoara sau in fiecare bol in parte cand serviti.
Bon appétit!
♥
Mucenici muntenesti2016-03-07 15:10:13Serves 4Total Time1 hrIngredients
- 2l de apa
- 200g mucenici
- 200g zahar
- 1 pastaie vanilie
- 1 baton scortisoara
- 2 linguri miere
- 2 lingurite coaja de lamaie
- 2 lingurite rom
- 100g nuca
- scortisoara
Instructions
- Punem apa cu zaharul la fiert intr-o oala. Adaugam un baton de scortisoara si o pastaie de vanilie. In momentul in care a dat in clocot, scoatem vanilia si scortisoara si adaugam mucenicii. Ii lasam la foc mic pana cand s-au fiert de tot.
- In momentul in care au fiert, oprim focul si adaugam: mierea, coaja de lamaie, romul si amestecam bine. Puteti pune acum toata nuca si scortisoara sau in fiecare bol in parte cand serviti.
Bibi's Kitchen https://www.bibiskitchen.ro/