Negresa de post
Dragilor, fiindca foarte multe persoane tin post in aceasta perioada, am decis sa impartasesc cu voi si o reteta de post si nu puteam propune altceva decat o reteta pentru un desert de post, nu-i asa? 🙂
Negresa de post se face foarte repede si nu contine multe ingrediente. Eu am decis sa o coc in forme mai diferte, insa puteti folosi oricand o tava normala, patrata sau rotunda.
Avem nevoie de:
- 50g cacao
- 300g faina
- 1 plic praf de copt
- 300ml apa minerala
- 280g zahar
- 160ml ulei
- 400g gem (poate fi de visine, caise, cirese)
- 100g nuci pisate ( sau fructe confiate)
- extra: daca nu folositi forme din silicon, veti avea nevoie foaie de copt, zahar pudra pentru ornat
Intr-un vas amestecam apa, uleiul si zaharul pana se topeste zaharul.
Separat amestecam faina , cacao si praful de copt.
Luam cate putin din amestecul uscat si turnam peste cel lichid omegenizand cu un tel.
Punem apoi gemul si nuca si amestecam bine.
Turnam compozitia in formele dorite.
Lasam in cuptorul preincalzit minim 30 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea ( cel mai sigur 🙂 )
Bon appétit!
- 50g cacao
- 300g faina
- 1 plic praf de copt
- 300ml apa minerala
- 280g zahar
- 160ml ulei
- 400g gem (poate fi de visine, caise, cirese)
- 100g nuci pisate ( sau fructe confiate)
- Intr-un vas amestecam apa, uleiul si zaharul pana se topeste zaharul.
- Separat amestecam faina , cacao si praful de copt.
- Luam cate putin din amestecul uscat si turnam peste cel lichid omegenizand cu un tel.
- Punem apoi gemul si nuca si amestecam bine.
- Turnam compozitia in formele dorite.
- Lasam in cuptorul preincalzit minim 30 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea ( cel mai sigur).
- Extra:daca nu folositi forme din silicon, veti avea nevoie foaie de copt, zahar pudra pentru ornat