Nutella & Oreo cheesecake
A sosit momentul sa unim 3 obsesii dulci intr-un singur preparat: cheesecake cu Nutella si Oreo. Biscuitii Oreo se vor transforma intr-un strat crocant ce va sta la baza unei creme de branza cu Nutella , usoara si pufoasa.
Despre biscuitii Oreo am mai vorbit aici , insa despre faimoasa Nutella nu am avut inca ocazia.
Nutella a fost creata in 1964 de catre Pietro Ferrero, fondatorul companiei Ferrero.
Pentru ca in perioada celui de-al Doilea Razboi Mondial se gasea foarte putina ciocolata, Ferrero, a decis sa foloseasca alune in compozitie. Initial era vorba despre un baton infasurat in folie de aluminiu , pe care mamele il tocau si puneau bucatile pe felii de paine pentru a le da copiilor sa manance. Evident, copiii mancau numai ciocolata si aruncau feliile de paine.
Mai tarziu, in 1964 Ferrero a transformat batonul intr-o crema , ce putea fi intinsa usor pe paine . Produsul a avut un succes de neimaginat din prima clipa. Mai multe despre Nutella gasiti aici – http://www.nutellausa.com/.
Pentru acest preparat, avem nevoie de:
- 12 biscuiti Oreo, pisati
- 3 linguri unt topit
- 230g crema de branza (Philadelphia)
- 150g Nutella
- o lingurita esenta de vanilie
- 2 plicuri frisca Dr. Oetker
- 300 ml lapte
Pentru inceput, pisam fin biscuitii. Pastram 2 linguri pentru decor, iar intr-un vas amestecam restul de biscuti cu untul topit in prealabil . Punem amestecul in recipientele in care vom servi preparatul si presam. Lasam recipientele in frigider cat pregatim crema.
Pregatim frisca cu 300 ml de lapte. Ne vor iesi cam 300 ml de frisca. Punem bolul cu frisca la frigider.
Separat mixam crema de branza cu Nutella. Adaugam esenta de vanilie si mai mixam putin. Scoatem frisca din frigider si incepem sa adaugam din ea peste crema amestecand incet cu o spatula pana cand ne mai ramane un sfert de cantitatea de frisca.
Turnam din crema rezultata peste baza de biscuiti pana se umple recipientul si continuam asa pana cand terminam toata crema . Lasam la frigider minim doua ore.
Inainte sa servim ornam cu frisca ramasa si bucatele de biscuiti.
Bon appétit!
Reteta adaptata de pe http://www.mybakingaddiction.com/
- 12 biscuiti Oreo, pisati
- 3 linguri unt topit
- 230g crema de branza (Philadelphia)
- 150g Nutella
- o lingurita esenta de vanilie
- 2 plicuri frisca Dr. Oetker
- 300 ml lapte
- Pentru inceput, pisam fin biscuitii. Pastram 2 linguri pentru decor, iar intr-un vas amestecam restul de biscuti cu untul topit in prealabil . Punem amestecul in recipientele in care vom servi preparatul si presam. Lasam recipientele in frigider cat pregatim crema.
- Pregatim frisca cu 300 ml de lapte. Ne vor iesi cam 300 ml de frisca. Punem bolul cu frisca la frigider.
- Separat mixam crema de branza cu Nutella. Adaugam esenta de vanilie si mai mixam putin. Scoatem frisca din frigider si incepem sa adaugam din ea peste crema amestecand incet cu o spatula pana cand ne mai ramane un sfert de cantitatea de frisca.
- Turnam din crema rezultata peste baza de biscuiti pana se umple recipientul si continuam asa pana cand terminam toata crema . Lasam la frigider minim doua ore.
- Inainte sa servim ornam cu frisca ramasa si bucatele de biscuiti.
Miruna
februarie 8, 2015
Intr-un final am gasit o reteta decenta de cheesecake oreo care, pe deasupra, mai are si nutella. O curiozitate: biscuitii ii pisezi cu tot cu crema?
beatrice
februarie 9, 2015
Ma bucur mult ca iti place reteta! Raspunsul este da, biscuitii ii pisez cu tot cu crema. 🙂