Tort din biscuiti, Nutella si crema de Baileys

Mare zi de sarbatoare pentru blog,dragii mei. Implinim un an! 🙂  Cu aceasta ocazie, v-am pregatit un tort pe care imi doresc sa il savuram macar virtual impreuna!

Cred ca reteta de mai jos intruneste toate caracteristicile acestui blog: usor si repede de facut, simplu in esenta, spectaculos la suprafata.

Ce mi-am propus eu pe parcursul acestui an si ce voi continua sa fac, este sa vin in ajutorul celor care nu sunt bucatari sau mari specialisti (asa cum nu sunt nici eu), celor  care poate nu sunt cei mai priceputi, dar foarte dornici sa faca mai mult. In acelasi timp,caut sa inspir iubitorii de dulciuri, de multa Nutella si multi Oreo si mai ales de cheesecake , dispusi sa incerce sa faca singuri ce gasim prin restaurante sau cofetarii, pentru simplul motiv de a se simti fericiti, impliniti, satisfacuti, dar si de a manca mai sanatos, fara multi conservanti si E-uri.

Cati prepara un tort sa il manance singur? Cati gatesc un fel de mancare laborios sa il manance in pat in fata televizorului? De cele mai multe ori gatim pentru a imparti cu altii. Gatitul  este dragoste si trebuie sa ramana o placere, o sursa de relaxare si fericire si asta va doresc si voua de fiecare data cand intrati in bucatarie sa pregatiti minunatii pentru cei dragi!

Acum, sa lasam vorba si sa trecem la tort. Da, in mod normal ar fi trebuit sa incep asa, cu varianta corecta si normala : luam 200g de ciocolata si 150ml de smantana si topim ciocolata, pregatim faina si cele necesare , facem un aluat si coacem biscutii, dar NU! 🙂 Este ziua noastra si ne facem de cap : nu topim ciocolata, ci cumparam Nutella, nu deschidem cuptorul, ci punga de biscuiti cu fulgi de ciocolata :). Fiind motiv de sarbatoare, punem si cateva linguri de Baileys, evident, pentru copii se poate si fara 🙂 si evident , acest tort poate fi oricand pregatit pentru masa de Craciun, avand aceasta forma de bradut.

(citeste toata reteta…)

Share Button

Placinte ardelenesti ca la mamuca

Placinte, Traditional | noiembrie 30, 2014 | By

La multi ani, Romania!!!

Dragilor, fiindca azi este ziua noastra nationala, m-am gandit sa o sarbatorim cu  preparate specific romanesti. Cum nu le puteam face pe toate in aceeasi zi, am decis sa o iau pe zone si in fiecare an sa testam un preparat  traditional dintr-o anumita zona a tarii.

Incepem, iata, cu Ardealul, ca doar „Ardealu`i frucea!!!” , nu-i asa ? 🙂 Am ales din aceasta zona placinte ardelenesti cu branza si marar. De ce sunt ele „ca la mamuca” – simplu:  reteta este preluata de la mamuca noastra adevarata  din Ardeal,  maestra in arta placintelor ardelenesti :). Iata cum se fac!

(citeste mai departe…)

Share Button

Semiluni cu bezea si nuci

Biscuiti | noiembrie 23, 2014 | By

 

IMG_3281

Deserturile cu nuci ori le iubesti, ori le urasti. Recunosc ca fac parte din cercul celor ce urasc deseturile cu nuci :), insa exista si foarte multe persoane care adora nucile in tot felul de preparate.

Si pentru unii si pentru altii am pregatit aceasta reteta, pentru ca desi fac parte din prima categorie, acesta este singurul desert cu nuci care imi place, prin urmare, zic eu,  merita incercat indiferent de preferinte.

Dar haideti sa vor mai intai despre nuci si despre beneficiile lor.

Nuca, fructul nucului, a fost facuta cunoscuta europenilor de catre  Imperiul Roman in secolul 4 i.Hr. si este foarte folosita si astazi  in alimentatie. La noi, intalnim nucile  si in preparate rituale , cum ar fi coliva sau mucenicii. In prezent, China este cel mai mare producator de nuci, S.U.A. fiind pe locul al doilea.

Conform cercetatorilor, consumul de nuci  ne ajuta sa dormim mai bine, previne cancerul, incetineste imbatranirea pielii, stimuleaza memoria si combate depresia.

Revenind la reteta noastra, aflati ca avem nevoie de:

(citeste mai departe…)

Share Button

Coronita cu dovleac

Checuri | octombrie 31, 2014 | By

 

Happy Halloween!!

Daca tot am importat sarbatoarea, haideti sa o importam cu totul!  Pe langa costumele si mastile de groaza, pentru americani Halloween-ul nu se rezuma numai la atat , ci si la nenumarate feluri de mancare si deserturi care se  pregatesc in aceasta perioada folosind mult dovleac si candy corn. Prin urmare v-am  pregatit pentru ziua de Halloween o coronita cu dovleac si candy corn.

Dar sa o luam pe rand. Ce este cu acest Halloween?  Nu pare sa fie vreo sarbatoare crestina, si totusi, conform multor istorici, Halloween sau  All Hallows’ Eve , sarbatorit in multe tari in data de 31 octombrie, este varianta crestinizata a unei sarbatori celtice, cu posibile radacini pagane. Altii sustin ca s-a dezvoltat independent si are inceputuri exclusiv crestine, chiar si numele avand radacini crestine, insemnand „seara sfanta”.

Activitatile obisnuite de Halloween sunt  „trick or treat” – ne dati ori nu ne dati 🙂  costumati in diverse personaje, de cele mai multe ori inspaimantatoare ,  petreceri cu tematica, sculptat de dovleci luminati din interior ( pentru a speria spiritele rele) , vizitat de case ale groazei sau asa zis bantuite, povesti de groaza si altele. In unele tari inca se mai merge la biserica in seara respectiva si se aprind lumanari la morminte , desi in cele mai multe acest obicei s-a pierdut in detrimentul celor enumerate mai sus, devenite mult mai populare, datorita marketingului, bineinteles. (pentru si mai multe detalii http://en.wikipedia.org/wiki/Halloween 🙂 ).

Legat de  mancare, exista

(citeste mai departe…)

Share Button

Prajitura cu lapte condensat si Nutella

Prajituri, Prajituri | octombrie 29, 2014 | By

 

Dragii mei, astazi va recomand o prajitura minunata cu lapte condensat si Nutella. Este o reteta laborioasa, insa va asigur ca rezultatul merita toate eforturile. Am atasat mai jos pentru voi poze din aproape toate momentele punerii in practica a acestei retete, pentru a intelege foarte usor ce trebuie sa faceti pas cu pas.

Insa, inainte sa trecem la treaba, sa ne oprim putin asupra unui ingredient nou pe  blog  – ce este laptele condensat si cum se obtine el?

Pe scurt – laptele condensat este lapte de vaca din care s-a evaporat apa. El a aparut in secolul al 19-lea ca urmare a nevoii de a pastra laptele pentru o perioada mai lunga de timp si a devenit mai popular in timpul Razboiului Civil din America, cand guvernul american a comandat lapte condensat pe post de ratie pentru soldati ( laptele condensat era ideal pentru asa ceva, continea la 300 ml, 1300 de calorii si mai mult de 200g carbohidrati). Soldatii au raspandit repede vestea si pana la sfarsitul anului 1860 devine un produs foarte cunoscut si cautat.

In Romania nu este inca un produs foarte cautat si folosit, insa el este o extraordinara baza pentru deserturi si cea mai cunoscuta reteta in care se foloseste este Dulce de Leche, dar despre asta vom povesti intr-un alt articol :).

Revenind la

(citeste mai departe…)

Share Button