Mini checuri cu mac(light)

octombrie 14, 2014 | By

Dragii mei, astazi va propun un desert usor si light si o reteta atata de simpla, incat, ar putea fi scrisa  pe un singur rand :). Insa, nu pot sa trec la reteta pana nu discutam putin despre ingredientele folosite, asa cum v-am obisnuit.

Pentru aceste mini checuri avem nevoie de faina, unt, oua, mac, crema de branza si zahar sau indulcitor – de data aceasta am folosit fructoza.

Despre primele ingrediente am mai tot vorbit, insa despre fructoza nu. Ca orice indulcitor , si fructoza este supusa controverselor si ma vad nevoita din nou sa precizez ca fiecare este responsabil pentru ce alege sa consume si ca nu propovaduiesc aici folosirea indulcitorului in locul zaharului , ci doar impartasesc alternative  light ale unor deserturi pentru cei care sunt temporar la dieta sau au probleme de sanatate si nu pot consuma  zahar.

Fructoza este zaharul natural din fructe, miere si legume. In forma sa pura, fructoza a fost folosita ca si indulcitor inca din 1850 si are avantajele sale in anumite grupuri, incluzand persoane cu diabet sau cele care incearca sa ii controleze greutatea. Mai este cunoscuta si sub numele de monozaharida.

Ce are fructoza in plus fata de alti indulcitori ,

(citeste mai departe…)

Share Button

Trifle cu mandarine si ananas (light)

Trifle | septembrie 12, 2014 | By

„Trifle” este un desert englezesc si in general este compus din crema, fructe, blat imbibat de cele mai multe ori in sherry  si frisca –  aceste ingrediente fiind  asezate in straturi. Cea mai veche mentiune referitoare la acest desert o gasim in 1596, in Anglia, intr-o carte scrisa de  Thomas Dawson, acesta numea „trifle”

(citeste mai departe…)

Share Button

Rulada cu capsuni

Prajituri | august 22, 2014 | By

Aceasta tip de  rulada, numita si rulada elvetiana,  are la baza un  „sponge cake”, practic blatul este unul usor, moale, aerat,  facut doar din faina, oua, zahar (cateodata si amidon) si un strat de gem. Originile sale nu sunt foarte clare, chiar daca se mai numeste si rulada elvetiana,  

(citeste mai departe…)

Share Button

Supa-crema de conopida (light)

De ce supa-crema de conopida in categoria Dieta si Sanatate ? Simplu : 100g conopida = 25 de calorii , 95 g apa . Sa mai continui ?  🙂

Nici nu mai are sens sa insir aici vitaminele pe care le contine, stim cu totii ca este foarte sanatoasa. Ceea ce poate nu stie multa lume insa,

(citeste toata reteta…)

Share Button

Calatorie culinara – Istanbul, Turcia

Calatorie culinara | iulie 21, 2014 | By

Daca tot este vara si mai toata lumea se pregateste de concediu, m-am gandit ca a treia calatorie culinara petrecuta impreuna sa fie in Istanbul, Turcia. Turcia este o tara cu o bucatarie foarte ofertanta, atat in feluri principale, cat si in deserturi divine si condimente ametitoare.

Türk mutfağı sau bucataria turceasca provine

(citeste mai departe…)

Share Button