New York Cheesecake (light)
La o prima privire aruncata pe acest blog, ar parea ca persoana din spatele lui are cuvantul „dieta” pe ultimul loc … sau poate nici nu a auzit de asa ceva :)). Insa nu e chiar asa, pentru ca, la o a doua privire , veti observa ca intotdeauna am promovat in primul rand bunul simt si echilibrul. Chiar daca o mare parte din retetele de pe acest blog sunt pentru desert nu inseamna ca sustin mancatul prajiturilor in fiecare zi sau ca e bine sa mananci jumatate de prajitura singur. Totul trebuie facut cu moderatie si important este sa mancam sanatos si sa avem grija sa consumam intr-un fel sau altul ce mancam in asa fel incat sa nu se transforme in depozite de grasime.
Vine insa un moment
Sufleu de somon si broccoli
Dragilor,
Azi vreau sa impartasesc cu voi o noua reteta, usoara, de vara (daca ce este acum afara se poate numi vara 🙂 ). Nu avem nevoie de multe ingrediente – putin somon afumat, broccoli, cateva oua, marar si branza.
Nu cred ca am avut pana acum ocazia sa povestim despre
Cosulete de parmezan
Daca se intampla sa nu mai aveti boluri disponibile in casa, iata am eu o solutie pentru a servi salata intr-un altfel de recipient – comestibil 🙂
Tort cu piscoturi si ciocolata alba
Aceasta este una dintre cele mai lungi retete de pana acum :). Am pus foarte multe poze, pentru exemplificare, pentru ca de foarte multe ori atunci cand citesc retete ma lovesc de lipsa informatiilor sau a pozelor, iar aceasta reteta este destul de alambicata si contine notiuni si situatii care se intalnesc des si in alte retete.
Foarte putini au rabdare sa explice si sa arate pentru cei care nu au experienta cum se fac anumite lucruri si sar peste etape, iar noi, cititorii,nu avem de unde sa le stim pe toate; si desi consideram ca am urmat intocmai pasii descrisi ne intrebam pe buna dreptate, de ce nu ne-a iesit?! Pentru ca de multe ori
Madlene
Desi la o simpla privire pot fi confundate cu biscuiti, Madlenele sau Madeleines sunt de fapt mici briose originare din nordul Frantei si au (in general) o forma speciala de scoica. Au la baza un blat aerat , numit si „sponge cake”, care le face foarte usoare si pufoase.
Gustul lor a impresionat multe personalitati , printre care si Marcel Proust. Mica prajitura