Tort Beatrice
Oare cui nu ii e dor de zilele copilariei? De acele zile senine si luuungi, la sfarsitul carora adormeam linistiti, fara sa ne intrebam cum ne vom rezolva problemele a doua zi, cum de a trecut saptamana asa repede, daca oare a trecut sau nu a trecut deadline-ul pentru proiect si nu in ultimul rand, cruda intrebare „cu ce ma mai imbrac maine? „:)) ?!
Cui nu ii e dor sa fie chemat de afara de la joaca, in casa, la masa unde mancarea cea mai simpla, dar facuta cu iubire, era cea mai buna din lume?
Cand ma apasa realitatea zilei de azi, de „om mare” ,ma retrag acolo, in universul in care inca sunt vii – curtea bunicii, ciresul ei din care si azi mancam dulceata , zilele de cumparaturi cu mama in „oras”, diminetile in care ma trezeam in miros imbietor de gogosi si in zgomotul lemnelor trosnind in soba…
Probabil ca va intrebati
Oua la cuptor
Iata inca o idee pe care o ador pentru micul dejun. Aceste oua la cuptor se fac foarte usor si sunt o alternativa foarte buna pentru cine doreste sa savureze un ou ochi, dar care sa nu fie prajit in ulei.
Ne trebuie:
Ciuperci umplute
Ciupercile se regasesc des in bucatariile din toate colturile lumii si mai numesc si „carnea” lumii vegetariene :). Si totusi, spre deosebire de carne, ciupercile au avantaje nete: nu au colesterol si sunt mai usor digerabile. Recomandate aproape in toate dietele , sunt sarace in calorii si ofera senzatia de satietate.
Cu conditia sa le alegem pe cele neotravitoare :), ciupercile au
Placinta florentina
Mai tineti minte ce povesteam aici despre preparatele facute cu spanac ce se numesc datorita Caterinei de Medici – ”a la florentine” – reflectand originile familiei sale din Florenta?
Probabil va intrebati pe buna dreptate, atunci de ce placinta mea „florentina” nu are deloc spanac, din moment ce se numeste asa :). E simplu, placinta florentina este de fapt cu spanac si arata asa, insa tot in acelasi articol povesteam cum nu am
Mini-tarte cu somon
Aceste tarte cu somon sunt un aperitiv extraordinar. Ce este interesant in cazul lor, este ca au la baza aluatul nisipos si coacerea lui „oarba”. Doua notiuni noi aici pe blog, care odata insusite , pot fi de ajutor pentru toate celelalte tarte, fie ele dulci sau sarate.
Aluatul nisipos este un aluat clasic frantuzesc