Secret heart cake

Checuri, Valentine`s Day | februarie 10, 2014 | By

 

De-a lungul timpului, de cand a inceput sa prinda si la noi Valentine`s day, am asistat la multe dezbateri pe tema faptului ca  nu e sarbatoarea noastra, ca am imprumutat-o de la americani, ca noi avem  Dragobetele, ca nu ai nevoie de o zi anume sa iti arati dragostea si ca ai la dispozitie toate zilele din an   ( dar nici nu vad prea multi care si-o manifesta zilnic 🙂 :P) etc etc.  Nu am de gand sa intru in asemenea discutii aici pe blog, voi povesti despre istoria acestei sarbatori in zilele urmatoare, sper eu cat mai obiectiv.

Propunerea mea in acest moment este

(citeste mai departe…)

Share Button

Tort cu crema de portocale si miere

Torturi | februarie 8, 2014 | By

Astazi avem un tort delicios din crema de branza, suc de portocale si miere.

Inainte sa trecem la reteta propriu-zisa, propun sa aflam pe scurt cateva informatii despre ingredientele pe care le vom folosi.

Pentru ca despre crema de branza am mai vorbit,

(citeste mai departe…)

Share Button

Mic dejun cu ou fiert si branza cu maioneza

Mic Dejun | februarie 1, 2014 | By

 Oul a constituit o sursa de hrana inca din 7500 inainte de Hristos.

Albusul contine 90 % apa si 10 % proteine . Spre deosebire de galbenus, care are un nivel inalt de grasimi, albusul nu are grasime aproape deloc iar carbohidratii sunt sub 1%.

Galbenusul are si el partea lui buna,  pe langa cele

(citeste mai departe…)

Share Button

Farfalle cu somon

Paste | ianuarie 30, 2014 | By

Cunoscute mai degraba ca pastele „papion”, pastele Farfalle isi au numele derivat din cuvantul italian „farfalla” care inseamna fluture.  Exista mentiuni despre aceste paste inca din secolul al 16-lea, ele fiind originare din nordul Italiei.

Pot fi gasite in dimensiuni normale (farfalle) , dar si mai mici ( farfallini) sau mai mari 🙂 (farfallone). Sunt foarte potrivite cu sosuri pe baza de rosii, de smantana si se pot folosi chiar si in salate.

Dintre toate retetele cu farfalle

(citeste mai departe…)

Share Button

Supa de morcovi

La inceput , morcovii erau cultivati pentru frunzele aromate si seminte si nu pentru radacina. Morcovul modern a aparut in Afganistan aproximativ acum 1000 de ani , insa initial, morcovul nu era portocaliu, existau doar morcovi albi, galbeni, rosii si chiar mov. In secolul al XVI-lea apare si  celebrul morcov portocaliu. Acesta a fost inventat de cultivatorii olandezi, in onoarea Casei Regale Olandeze, care au incrucisat speciile de morcovi rosii si galbeni.

Astazi,

(citeste toata reteta…)

Share Button