Prajitura cu mac si vanilie

Prajituri | ianuarie 20, 2014 | By

Atentie! Acest produs trebuie consumat in cantitati limitate! 🙂

Semintele de mac sunt mentionate in multe texte medicale antice.  In Egipt, pe un papirus din 1550 inainte de Hristos, sunt prezentate  pe post de  sedative. Multe alte civilizatii antice cultivau macul pentru seminte, acestea fiind  folosite mult timp ca remediu pentru insomnii, infertilitate si chiar pentru a obtine asa zisa putere de a fi invizibil ?!? 🙂

Nu stiu daca v-ati interesat vreodata, insa

(citeste mai departe…)

Share Button

Ce inseamna…

Ce inseamna | ianuarie 13, 2014 | By

Fie ca vrem sa preparam  mancarea intr-un anumit fel , dar nu stim exact ce presupune sau fie ca suntem la un restaurant si scrie in meniu ca unul din preparate este  „à la sultane” si altul ” à la dauphine” , trebuie sa fim in cunostinta de cauza :).

(citeste mai departe…)

Share Button

Budinca de tagliatelle

Tagliatelle sunt un tip de paste specifice zonelor Emilia-Romagna  si Marche din Italia. Legenda spune ca aceste paste au fost inventate de un bucatar foarte talentat care a fost inspirat de parul  Lucreziei d’Este’s cu ocazia nuntii sale cu  Annibale II Bentivoglio in 1487. De fapt, totul este bazat pe o gluma facuta de umoristul Augusto Majani in 1931.

Lungi si late intre  6,5 mm- 10 mm, aceste paste se servesc in general

(citeste toata reteta…)

Share Button

Trucuri in bucatarie

Trucuri in bucatarie | ianuarie 10, 2014 | By

Cateodata oricat de bune ar fi ingredientele, oricat de exact am respecta reteta si pasii ei, pur si simplu nu ne iese preparatul cum trebuie sau asa cum ne doream noi. Am trecut si eu prin aceste situatii si ma tot intrebam unde gresesc. Nu greseam nicaieri, doar ca imi lipseau cateva trucuri, pe care daca le stii, ai mult mai multe sanse de reusita. Totul vine odata cu experienta.

Insa, in iuresul zilelor de azi, nu mai avem timp sa experimentam atat de mult singuri in asa fel incat sa le invatam pe toate

(citeste mai departe…)

Share Button

Supa Parmentier

Supe, Supe creme | ianuarie 9, 2014 | By

Antoine-Augustin Parmentier  este cunoscut ca fiind unul dintre cei mai mari promotori ai cartofului ca si sursa de hrana pentru oameni.  Pe langa acest lucru, 

(citeste mai departe…)

Share Button