Piept de rata cu sos de portocale

Feluri Principale, Garnituri | ianuarie 7, 2014 | By

Carnea de rata nu este foarte des intalnita in bucatarii pentru ca este destul de pretentioasa. Pentru retetele cu carne de rata se folosesc in general fie bucati de piept, fie pulpele. Desigur puteti sa preparati si rata intreaga cu umplutura, dar este ceva mai complicat.

Carnea de rata este considerata a fi o carne „alba” , cu toate ca e

(citeste mai departe…)

Share Button

Red velvet cheesecake

Torturi | ianuarie 6, 2014 | By

Tortul „red velvet” sau „catifea rosie”  este un tort in nuante de rosu , preparat traditional in  straturi si cu topping de crema de branza. Culoarea rosie este obtinuta prin adaugarea de sfecla rosie sau

(citeste mai departe…)

Share Button

Pinguini

Idei amuzante | decembrie 29, 2013 | By

O idee amuzanta, tare potrivita pentru sezonul rece! 🙂  Pentru dragalasii pinguini comestibili avem nevoie de:

(citeste mai departe…)

Share Button

Cheesecake la pahar

Ador cheesecake-ul in toate formele pe care le poate lua, la cuptor, la pahar, cu topping sau fara. O forma rudimentara si foarte apreciata a cheesecake-ului poate fi gasita in Grecia Antica, inainte chiar de sosirea romanilor. Cea mai veche mentiune atestata  cheesecake-lui  este atribuita fizicianului  grec Aegimus , care a scris o carte despre arta de a face crema de branza.

Totusi, in acele timpuri,

(citeste mai departe…)

Share Button

Paté de ficat

 

Acum mii de ani, in Grecia antica, din dorinta de a vinde toate partile animalelor taiate, negustorii incep sa vanda pateu sub forma unei placinte cu carne in piata , alaturi de alte carnuri. Pentru ca nu era foarte greu de pregatit,  pateul s-a raspandit foarte repede. In timpul Renasterii, oamenii incep sa

(citeste toata reteta…)

Share Button