Sarmale cu sorici
Se apropie ajunul si e momentul sa punem la punct meniul pentru ziua de Craciun. Salata de boeuf am transformat-o in Mos Craciun, mamaliga am transformat-o in om de zapada, turta dulce am facut, braduti si stelute din negresa am facut, am vazut cum se fac si cozonacii. Trecand totul in revista, realizez ca ne-au mai ramas sarmalele, desigur :).
Eggnog
Eggnog sau lichiorul de oua este o bautura foarte populara in America si este asociata in general cu sarbatoarea Craciunului. Nu este ceva super traditional pentru noi, dar eu zic ca merita incercat , macar o data. Daca tot ne apucam de import
Cozonaci
Turta dulce
Nu stiu ce preferinte aveti voi , insa eu ador turta dulce, indiferent de sezon. Turta dulce a fost adusa in Europa de calugarul armean Grigorie Macarie in 992. El se retrage in Franta unde produce mai multe feluri de produse de patiserie printre care si turta dulce, care s-a remarcat prin componenta ghimbirului, de unde isi are si numele (gingerbread). Curand, turta dulce se raspandeste rapid, fiind
3 transformari de Craciun
Peste tot e mare agitatie, toata lumea cumpara cadouri, impodobeste brazi si pregateste meniul pentru masa de Craciun , nu-i asa?
Daca va incadrati in categoria celor ce tocmai pregatesc lista cu bunatati pentru Craciun si nu stiti ce sa alegeti mai repede pentru marele dezmat culinar ce va urma , vin in ajutorul vostru cu 3 transformari simple, dar de efect.