Placinta florentina
Mai tineti minte ce povesteam aici despre preparatele facute cu spanac ce se numesc datorita Caterinei de Medici – ”a la florentine” – reflectand originile familiei sale din Florenta?
Probabil va intrebati pe buna dreptate, atunci de ce placinta mea „florentina” nu are deloc spanac, din moment ce se numeste asa :). E simplu, placinta florentina este de fapt cu spanac si arata asa, insa tot in acelasi articol povesteam cum nu am sentimente prea placute pentru spanacul fiert cu ou :), asa ca am decis sa o modific putin, mai pe gustul meu, insa am respectat regulile de baza. Prin urmare, behold placinta „semi” florentina pentru cine prefera branza cu bacon in loc de spanac cu ou.
Veti vedea mai jos ca printre ingrediente avem si chives – persoanelor carora ceapa sau ustoroiul, mai ales crude, le afecteaza sanatatea , le recomand cu caldura chives-ul. Eu il folosesc ca si inlocuitor pentru ceapa de foarte multa vreme.
Chives-ul este una dintre cele mai mici si „light” specii de ceapa si arata asa. Il gasiti in general la supermarket, langa salatele la punga, cutiile cu busuioc, menta etc. Numele lui englezesc – chives – vine din cuvantul francez „cive” , care la randul lui se trage din cuvantul latin „cepa” – toate insemnand evident, ceapa.
Avem nevoie de:
- un pachet aluat foietaj
- 4 oua
- 200g telemea de vaca proaspata
- 150 g bacon
- chives
- cascaval ras
Pentru inceput, scoatem blatul la dezghetat in frigider cu o zi inainte.
A doua zi, pregatim o tava de 20×30 neunsa, fara hartie de copt.Intindem aluatul cu sucitorul mai mare cu 2 cm decat tava pe toate laturile. Se taie excesul de cate 2 cm, si ce ramane se pune in tava iar marginile se adauga peste . Interiorul se inteapa foarte mult cu furculita si se da de-o parte.
Prajim baconul fara ulei si intr-un bol punem branza, sare , piper, ouale batute bine si jumatate din cantitatea de bacon.
Aluatul se baga 10 minute la cuptorul incins, apoi il scoatem il intepam iar, in mijloc punem compozitia de mai sus. Ungem marginile duble cu ou si presaram cu sare grunjoasa. Punem iar la cuptor 10 minute.
Dupa, scoatem iar tava si presaram cascaval si restul de bacon si punem iar la cuptor pana se rumeneste.
Cand e gata, o scoatem din cuptor si presam chives.
Bon appétit!
- un pachet aluat foietaj
- 4 oua
- 200g telemea de vaca proaspata
- 150 g bacon
- chives
- cascaval ras
- Pentru inceput, scoatem blatul la dezghetat in frigider cu o zi inainte.
- A doua zi, pregatim o tava de 20×30 neunsa, fara hartie de copt.Intindem aluatul cu sucitorul mai mare cu 2 cm decat tava pe toate laturile. Se taie excesul de cate 2 cm, si ce ramane se pune in tava iar marginile se adauga peste . Interiorul se inteapa foarte mult cu furculita si se da de-o parte.
- Prajim baconul fara ulei si intr-un bol punem branza, sare , piper, ouale batute bine si jumatate din cantitatea de bacon.
- Aluatul se baga 10 minute la cuptorul incins, apoi il scoatem il intepam iar, in mijloc punem compozitia de mai sus. Ungem marginile duble cu ou si presaram cu sare grunjoasa. Punem iar la cuptor 10 minute.
- Dupa, scoatem iar tava si presaram cascaval si restul de bacon si punem iar la cuptor pana se rumeneste.
- Cand e gata, o scoatem din cuptor si presam chives.