Red velvet cheesecake
Tortul „red velvet” sau „catifea rosie” este un tort in nuante de rosu , preparat traditional in straturi si cu topping de crema de branza. Culoarea rosie este obtinuta prin adaugarea de sfecla rosie sau colorant alimentar rosu. Ingredientele clasice includ laptele batut, unt si cacao, faina si colorant rosu.
Pentru acest tort va trebui sa va inarmati cu multe ingrediente si mai ales multa rabdare, insa va asigur ca va merita orice efort :).
Avem nevoie de:
Pentru cheesecake
- 800g crema de branza (Philadelphia, la temperatura camerei)
- 250g zahar
- 4 oua la temperatura camerei
- 1 cutie mica smantana lichida pentru gatit
- 1 lingura esenta vanilie
Pentru blat
- 200g unt nesarat, la temperatura camerei
- 200g zahar
- 2 oua
- 3 linguri cacao
- 6 linguri colorant alimentar rosu (lichid)
- 1 lingurita esenta vanilie
- 250ml lapte batut
- 400g faina
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1 lingurita sare
- 1 lingura otet
Pentru glazura
- 200g unt la temperatura camerei
- 200g crema de branza la temperatura camerei
- 250g zahar pudra
- 2 linguri esenta vanilie
Cum se face:
Incepem mai intai cu cheesecake-ul. Dam drumul la cuptor si punem pe foc o oala cu apa .
Mixam crema de branza si zaharul la viteza medie pana se topeste zaharul. Apoi adaugam ouale, cate unul, mixand cate un minut dupa fiecare. Adaugam smantana lichida si esenta de vanilie, apoi mixam pana este totul incorporat.
Apoi turnam compozitia intr-o forma rotunda, acoperita in prealabil cu foaie de copt. Forma o punem intr-o tava mai mare si turnam apa fiarta la inceput pana cand acopera forma rotunda pana la jumatate.
Coacem cheesecake-ul aproximativ 45 de minute la 200 grade Celsius, pana cand marginile sunt fixe, dar mijlocul inca se misca putin. Oprim cuptorul, dar lasam cheesecake-ul in interior cu usa inchisa pentru o ora. Dupa , scoatem cheesecake-ul din cuptor si il lasa sa se raceasca la temperatura camerei. Apoi il lasam in frigider pana se raceste bine, cel putin 4 ore sau cel mai bine, peste noapte.
Acum urmeaza blatul. Pregatim 2 forme rotunde de aceeasi dimensiune in care punem foaie de copt.
La nivel mediu spre mare, mixam pentru 3 minute untul si zaharul pana cand devine pufos. Dam mixerul mai tare si adaugam pe rand ouale si mixam cate un minut dupa fiecare in parte. Apoi continuam pana cand totul este bine incorporat.
Intr-un vas separat, amestecam colorantul , impreuna cu esenta de vanilie si cacao pana cand ajunge ca o pasta subtire. Adaugam pasta peste compozitia de mai sus si mixam la nivel mediu pana cand este complet incorporata. Acum, adaugam incet jumatate din laptele batut si jumatate din faina si mixam. Repetam cu jumatatile ramase apoi mixam iar.
Dupa ce reducem putin viteza mixerului, adaugam sarea, bicarbonatul si otetul. Dam mixerul la nivel maxim si mixam pentru cateva minute bune pana cand este totul incorporat.
Impartim compozitia in doua tavi identice si coacem pana sunt gata si trec testul cu scobitoarea. Cand sunt gata, le lasam sa se raceasca.
In final, glazura. Mixam untul si crema de branza la viteza maxima pentru 5 minute. Incet adaugam zaharul pudra pana cand este tot incorporat. Adaugam si esenta de vanilie si mixam bine.
Pentru asamblare trebuie sa taiem cheescake-ul in 2 straturi apoi punem unul din cele doua blaturi pe un platou. Punem un strat subtire din glazura apoi un strat de cheescake. Deasupra inca un strat subtire de glazura, apoi cel de-al doilea blat si cel de-al doilea strat de cheesecake, cu putina glazura intre ele. Deasupra acoperim tot tortul cu glazura si decoram dupa preferinte.
Bon appétit!
(sursa www.browneyedbaker.com )
- 800g crema de branza (Philadelphia, la temperatura camerei)
- 250g zahar
- 4 oua la temperatura camerei
- 1 cutie mica smantana lichida pentru gatit
- 1 lingura esenta vanilie
- 200g unt nesarat, la temperatura camerei
- 200g zahar
- 2 oua
- 3 linguri cacao
- 6 linguri colorant alimentar rosu (lichid)
- 1 lingurita esenta vanilie
- 250ml lapte batut
- 400g faina
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1 lingurita sare
- 1 lingura otet
- 200g unt la temperatura camerei
- 200g crema de branza la temperatura camerei
- 250g zahar pudra
- 2 linguri esenta vanilie
- Incepem mai intai cu cheesecake-ul. Dam drumul la cuptor si punem pe foc o oala cu apa .
- Mixam crema de branza si zaharul la viteza medie pana se topeste zaharul. Apoi adaugam ouale, cate unul, mixand cate un minut dupa fiecare. Adaugam smantana lichida si esenta de vanilie, apoi mixam pana este totul incorporat.
- Apoi turnam compozitia intr-o forma rotunda, acoperita in prealabil cu foaie de copt. Forma o punem intr-o tava mai mare si turnam apa fiarta la inceput pana cand acopera forma rotunda pana la jumatate.
- Coacem cheesecake-ul aproximativ 45 de minute la 200 grade Celsius, pana cand marginile sunt fixe, dar mijlocul inca se misca putin. Oprim cuptorul, dar lasam cheesecake-ul in interior cu usa inchisa pentru o ora. Dupa , scoatem cheesecake-ul din cuptor si il lasa sa se raceasca la temperatura camerei. Apoi il lasam in frigider pana se raceste bine, cel putin 4 ore sau cel mai bine, peste noapte.
- Acum urmeaza blatul. Pregatim 2 forme rotunde de aceeasi dimensiune in care punem foaie de copt.
- Impartim compozitia in doua tavi identice si coacem pana sunt gata si trec testul cu scobitoarea. Cand sunt gata, le lasam sa se raceasca.
- La nivel mediu spre mare, mixam pentru 3 minute untul si zaharul pana cand devine pufos. Dam mixerul mai tare si adaugam pe rand ouale si mixam cate un minut dupa fiecare in parte. Apoi continuam pana cand totul este bine incorporat.
- Intr-un vas separat, amestecam colorantul , impreuna cu esenta de vanilie si cacao pana cand ajunge ca o pasta subtire. Adaugam pasta peste compozitia de mai sus si mixam la nivel mediu pana cand este complet incorporata. Acum, adaugam incet jumatate din laptele batut si jumatate din faina si mixam. Repetam cu jumatatile ramase apoi mixam iar.
- Dupa ce reducem putin viteza mixerului, adaugam sarea, bicarbonatul si otetul. Dam mixerul la nivel maxim si mixam pentru cateva minute bune pana cand este totul incorporat.
- In final, glazura. Mixam untul si crema de branza la viteza maxima pentru 5 minute. Incet adaugam zaharul pudra pana cand este tot incorporat. Adaugam si esenta de vanilie si mixam bine.
- Pentru asamblare trebuie sa taiem cheescake-ul in 2 straturi apoi punem unul din cele doua blaturi pe un platou. Punem un strat subtire din glazura apoi un strat de cheescake. Deasupra inca un strat subtire de glazura, apoi cel de-al doilea blat si cel de-al doilea strat de cheesecake, cu putina glazura intre ele. Deasupra acoperim tot tortul cu glazura si decoram dupa preferinte.
- Timpul de coacere de 45 de minute este doar pentru cheesecake. Pentru blaturi folositi metoda scobitorii.