Salata de andive
Astazi avem salata de andive, iar un lucru bun legat de andive este faptul ca la 100g au doar 17 calorii si foarte multe vitamine :).
Se spune ca sunt legumele care se cultiva cel mai greu din lume. Tehnica de cultivare a andivelor a fost descoperita accidental in anii 1830 in Belgia, insa cel mai mare cultivator din lume este astazi Franta. Ce am mai descoperit interesant despre ele este ca provin ca si specie din familia margaretelor :).
Le putem servi gatite sau crude, insa eu de data aceasta am ales sa fac o salata. Sosul de mustar folosit la aceasta salata ajuta la inlaturarea gustului putin amar pe care il au in general andivele, asa ca nu il ignorati :).
Avem nevoie de:
- 1- 2 andive
- 100g branza albastra
- 100g sfecla rosie
- 50g nuci
- pentru sos: 4 lingurite de mustar, 2 lingurite de zeama lamaie, 2 lingurite ulei de masline
Pentru inceput spalam andivele si le desfacem. Le asezam in forma unei flori pe o farfurie mare.
Taiem cubulete sfecla, branza si nucile si le presaram pe rand peste andive.
Pregatim sosul : amestecam mustarul, zeama de lamaie si uleiul si amestecam si potrivim dupa gust. Turnam peste andive.
Bon appétit!
- 1- 2 andive
- 100g branza albastra
- 100g sfecla rosie
- 50g nuci
- pentru sos: 4 lingurite de mustar, 2 lingurite de zeama lamaie, 2 lingurite ulei de masline
- Pentru inceput spalam andivele si le desfacem. Le asezam in forma unei flori pe o farfurie mare.
- Taiem cubulete sfecla, branza si nucile si le presaram pe rand peste andive.
- Pregatim sosul : amestecam mustarul, zeama de lamaie si uleiul si potrivim dupa gust. Turnam peste andive.