Salata de vinete
Vanata este teoretic un fruct, insa este folosita foarte des in bucatarie pe post de leguma. Se pare ca a fost cultivata initial dintr-o specie de mar amar si a existat in Asia din timpuri stravechi. In Europa nu este consemnata pana in secolul al 16-lea si initial a fost caracterizata drept un castravete mai mare :). Multi credeau ca florile si frunzele sunt otravitoare.
Vinetele au initial un gust usor amar, insa isi arata adevarata valoarea atunci cand sunt gatite si asezonate. La 100g de vinete crude avem 25 de calorii si 5.88g de carbohidrati.
In lume, regasim vanata foarte mult in bucataria indiana, de unde isi are si originea, in Franta in faimosul ratatouille, in Italia in parmigiana di melanzane, dar si la noi unde cele mai cunoscute preparate sunt zacusca sau clasica salata de vinete.
Salata de vinete am pregatit si eu si iata cum am procedat:
Ingrediente:
- 3 vinete medii
- 3 linguri de maioneza
- 50ml ulei
- 1 ceapa rosie medie
- sare
- piper
Daca nu sunt deja coapte, coacem vinetele apoi le curatam foarte bine. Le tocam bine de tot si le punem intr-un castron.
Adaugam maioneza (dupa gust) si amestecam bine pana se incorporeaza complet.
Adaugam apoi uleiul si amestecam bine. La sfarsit adaugam ceapa tocata foarte marunt si asezonam dupa gust.
Bon appétit!
♥
surse documentare: https://en.wikipedia.org/
- 3 vinete medii
- 3 linguri de maioneza
- 50ml ulei
- 1 ceapa rosie medie
- sare
- piper
- Daca nu sunt deja coapte, coacem vinetele apoi le curatam foarte bine. Le tocam bine de tot si le punem intr-un castron.
- Adaugam maioneza (dupa gust) si amestecam bine pana se incorporeaza complet.
- Adaugam apoi uleiul si amestecam bine. La sfarsit adaugam ceapa tocata foarte marunt si asezonam dupa gust.