Somon tartar
Desi este un peste gras, somonul joaca un rol important intr-o alimentatie sanatoasa. Are un nivel relativ scazut in calorii, dar unul ridicat in proteine si vestitii acizi grasi Omega 3 :). E bine de stiut totusi, faptul ca somonul nu este bogat numai in Omega 3 , ci si in vitamina D si triptofan, un aminoacid esential care stimuleaza productia de serotonina (96% din necesarul zinic). Este o sursa bogata de proteine elementare in curele de slabire si programele de exercitii fizice.
In reteta de azi vom folosi somonul afumat . In general, pentru ca are o aroma puternica, somonul afumat este deseori feliat subtire si este consumat in cantitati mici.
De obicei, sosul tartar clasic presupune un amestec de maioneza picanta preparata cu mustar din plin, cu capere si castraveti murati. In unele cazuri contine si ceapa tocata. Oare mai are sens sa ne intrebam de ce acest sos poarta numele acelui loc asezat la fundul iadului, unde erau pedepsiti titanii? :))
Eu nu sunt adepta mancarurilor grele cu mult sos, asa ca va voi prezenta reteta in varianta ei „light”, insa puteti sa o adaptati oricand adaugand sosul descris mai sus.
Ne trebuie:
- 150 somon afumat
- 1 ou fiert
- 2 castraveti murati
- lamai
- o lingurita de marar tocat
- capere
- forma rotunda
Cum se procedeaza:
Se toaca marunt somonul, oul, castravetii, mararul si caperele si se amestesca bine. Stropim cu zeama de la o lamaie dupa gust si adaugam mararul. Amestecam iar.
Taiem felii de lamaie si montam pe fiecare felie cu ajutorul unei forme rotunde. Decoram cu marar si capere.
Bon appétit!
- 150 somon afumat
- 1 ou fiert
- 2 castraveti murati
- lamai
- o lingurita de marar tocat
- capere
- forma rotunda
- Se toaca marunt somonul, oul, castravetii, mararul si caperele si se amestesca bine. Stropim cu zeama de la o lamaie dupa gust si adaugam mararul. Amestecam iar.
- Taiem felii de lamaie si montam pe fiecare felie cu ajutorul unei forme rotunde. Decoram cu marar si capere.