Strawberry lemonade
Dragii mei, in ultima vreme am devenit obsedata de aceasta limonada cu capsuni. Oriunde o zaresc in meniu la vreun restaurant , trebuie sa comand – fie cu menta, fie cu busuioc.
De curand m-am decis ca trebuie sa fac si eu si m-am apucat de un research. La cat de dulce e, parea sa fie mai mult decat apa + lamaie + capsuni si am avut dreptate :). Trebuie sa precizez ca reteta de mai jos e una dintrele cele mai „light” pe care am putut sa o gasesc, insa din cand in cand, pe post de desert, un pahar din acest nectar al zeilor nu cred ca ne face rau.
Despre limonada in sine, am aflat ca prima evidenta scrisa a fost gasita in Egipt, in jurul anului 1000 si se crede ca fructul a fost imprumutat din Asia in jurul anului 700. Pe vremea aceea limonada noastra consta intr-un soi de vin facut din lamai, curmale si miere. La fel, se gaseau sticle de suc de lamaie cu zahar.
In 1676, se infiinteaza Compagnie de Limonadiers in Paris, companie ce detine drept de monopol pe vanzarea de limonada – vanzatorii serveau pe strada in cani pe care le umpleau dintr-un butoi ce il purtau in spate.
Prima mentiune legata de limonada carbogazoasa apare in 1833.
Astazi exista deja zeci de variante de limonada, printre care si limonada mea cu capsuni, care prinde avant din ce in ce mai mult in ultima perioada.
Haideti sa vedem cum ne putem face singuri acasa o limonada delicoasa si racoritoare.
Ingrediente:
- 200g zahar tos
- 250ml apa
- 400g capsuni
- 360ml suc de lamaie
- 1,5l apa rece
- menta
- capsuni si lamaie pentru decor
Intr-o craticioara punem zaharul si apa (250ml) si lasam pe foc pana incepe sa fiarba. Luam imediat de pe foc si lasam sa se racoreasca la temperatura camerei.
Intre timp spalam si curatam capsunile si le pasam bine intr-un blender. Separat stoarcem lamaile.
Turnam capsunile peste siropul de zahar, adaugam si sucul de lamaie si amestecam bine. Punem totul intr-un recipient mai mare si adaugam apa rece, amestecand. Tocam menta dupa gust si lasam la rece pana servim. Ornam cu o capsuna si o felie de lamaie.
surse: https://en.wikipedia.org/wiki/Lemonade & http://deliciouslysprinkled.com/
Bon appétit!
♥
- 200g zahar tos
- 250ml apa
- 400g capsuni
- 360ml suc de lamaie
- 1,5l apa rece
- menta
- capsuni si lamaie pentru decor
- Intr-o craticioara punem zaharul si apa (250ml) si lasam pe foc pana incepe sa fiarba. Luam imediat de pe foc si lasam sa se racoreasca la temperatura camerei.
- Intre timp spalam si curatam capsunile si le pasam bine intr-un blender. Separat stoarcem lamaile.
- Turnam capsunile peste siropul de zahar, adaugam si sucul de lamaie si amestecam bine. Punem totul intr-un recipient mai mare si adaugam apa rece, amestecand. Tocam menta dupa gust si lasam la rece pana servim.
- Ornam cu o capsuna si o felie de lamaie.