Supa crema de ciuperci
Ciupercile, daca stim sa le alegem pe cele neotravitoare :), sunt o sursa foarte buna de vitamine, cu un aport redus de calorii ( la 100g contin 22 de calorii si 0.1g grasimi), motiv pentru care le vedem adesea „aprobate” in tot felul de diete.
Nefiind nici carne , dar nici legume – ciupercilor li se mai spune si „carnea” vegetarienilor si se regasesc de multa vreme in bucatariile multor tari, in special China, Corea, Japonia, dar si in multe tari din Europa.
Cele mai cunoscute, pe care le gasim adesea la supermarket sunt – Agaricus bisporus – care de altfel sunt considerate si cele mai sigure de mancat, fiind cultivate intr-un mediu controlat si sterilizat. China este astazi cel mai mare producator de ciuperci.
Reteta de azi este foarte sanatoasa, usor si rapid de facut, iar din ingredientele de mai jos sa stiti ca va ies doua portii de aproximativ 200 calorii / portie . Prin urmare, daca doriti sa faceti mai multe portii, mariti cantitatile de mai jos , in functie de numarul de portii dorit.
Ingrediente:
- 400g ciuperci albe
- 2 cepe
- 3 bucatele de usturoi
- pentru decor – usturoi proaspat, nuci, germeni
Mai intai curatam ciupercile (cu varful cutitului, decojim practic suprafata, iar codita o curatam ca pe cartofi; nu le spalati cu apa! 🙂 ), cepele si usturoiul.
Taiem ciupercile lamele si tocam marunt ceapa si usturoiul. Punem totul intr-o tigaie si inabusim pentru cateva minute.
Mutam amestecul intr-o oala si punem apa cat sa acopere. Punem capacul si lasam la fiert 15 minute ( de cand a inceput sa dea in clocot).
Cand e gata, pasam cu un blender vertical pana obtinem consistenta dorita. Asezonam cu sare si piper si servim.
Bon appétit!
- 400g ciuperci albe
- 2 cepe
- 3 bucatele de usturoi
- pentru decor – usturoi proaspat, nuci, germeni
- Mai intai curatam ciupercile (cu varful cutitului, decojim practic suprafata, iar codita o curatam ca pe cartofi; nu le spalati cu apa! 🙂 ), cepele si usturoiul.
- Taiem ciupercile lamele si tocam marunt ceapa si usturoiul. Punem totul intr-o tigaie si inabusim pentru cateva minute.
- Mutam amestecul intr-o oala si punem apa cat sa acopere. Punem capacul si lasam la fiert 15 minute ( de cand a inceput sa dea in clocot).
- Cand e gata, pasam cu un blender vertical pana obtinem consistenta dorita. Asezonam cu sare si piper si servim.