Supa crema de ciuperci

mai 13, 2015 | By

 

rsz_img_1121

Ciupercile, daca stim sa le alegem pe cele neotravitoare :), sunt o sursa foarte buna de vitamine,  cu un aport redus de calorii ( la 100g contin 22 de calorii si 0.1g grasimi), motiv pentru care le vedem adesea „aprobate” in tot felul de diete. 

Nefiind nici carne , dar nici legume – ciupercilor li se mai spune si „carnea” vegetarienilor si se regasesc de multa vreme in bucatariile multor tari, in special China, Corea, Japonia, dar si in multe tari din Europa. 

Cele mai cunoscute, pe care le gasim adesea la supermarket sunt  – Agaricus bisporus  – care de altfel sunt considerate si cele mai sigure de mancat, fiind cultivate intr-un mediu controlat si sterilizat. China este astazi cel mai mare producator de ciuperci. 

Reteta de azi este foarte  sanatoasa, usor si rapid de facut, iar din ingredientele de mai jos sa stiti ca va ies doua portii de aproximativ 200 calorii / portie . Prin urmare, daca doriti sa faceti mai multe portii, mariti cantitatile de mai jos , in functie de numarul de portii dorit.

Ingrediente:

  • 400g ciuperci albe
  • 2 cepe
  • 3 bucatele de usturoi 
  • pentru decor – usturoi proaspat, nuci, germeni

Mai intai curatam ciupercile  (cu varful cutitului, decojim practic suprafata, iar codita o curatam ca pe cartofi; nu le spalati cu apa! 🙂 ), cepele si usturoiul. 

rsz_img_1098

Taiem ciupercile lamele si tocam marunt ceapa si usturoiul. Punem totul intr-o tigaie si inabusim pentru cateva minute. 

Mutam amestecul intr-o oala si punem apa cat sa acopere. Punem capacul si lasam la fiert 15 minute ( de cand a inceput sa dea in clocot).

Cand e gata, pasam cu un blender vertical pana obtinem consistenta dorita. Asezonam cu sare si piper si servim. 

rsz_img_1149

Bon appétit! 

Supa crema de ciuperci
Serves 2
Write a review
Print
Prep Time
15 min
Cook Time
20 min
Prep Time
15 min
Cook Time
20 min
Ingredients
  1. 400g ciuperci albe
  2. 2 cepe
  3. 3 bucatele de usturoi
  4. pentru decor – usturoi proaspat, nuci, germeni
Instructions
  1. Mai intai curatam ciupercile (cu varful cutitului, decojim practic suprafata, iar codita o curatam ca pe cartofi; nu le spalati cu apa! 🙂 ), cepele si usturoiul.
  2. Taiem ciupercile lamele si tocam marunt ceapa si usturoiul. Punem totul intr-o tigaie si inabusim pentru cateva minute.
  3. Mutam amestecul intr-o oala si punem apa cat sa acopere. Punem capacul si lasam la fiert 15 minute ( de cand a inceput sa dea in clocot).
  4. Cand e gata, pasam cu un blender vertical pana obtinem consistenta dorita. Asezonam cu sare si piper si servim.
Bibi's Kitchen https://www.bibiskitchen.ro/
Share Button