Supa crema de dovleac
Dovleacul – pe langa faptul ca il tot scobim, dupa talentul fiecaruia, in fiecare an de Halloween 🙂 , are si multe alte calitati, cum ar fi faptul ca e plin de vitamina A si C, dar si multe alte minerale si vitamine. Contine 26 de calorii la 100 de grame si este 92% apa.
Dovleacul este foarte versatil in bucatarie, putand fi folosit atat in feluri principale, garnituri, cat si in deserturi, dar este foarte bun si hranitor si intr-un simplu piure pentru cei mici. De asemenea, se folosesc si semintele (pe care le mancam prajite 😀 ), dar si florile de dovleac in diverse preparate (cum ar fi flori de dovleac pane umplute cu branza, dar despre asta vom vorbi alta data 😉 ).
Cum vine toamna, cum mi se face subit pofta de dovleac, sub diverse forme, fie copt, fie in placinta sau in supa crema. Astazi impartasesc cu voi o reteta de supa crema de dovleac pe care am gatit-o de curand. Vedeti mai jos ingredientele si pasii, sper sa va placa! ♥
Ingrediente:
- 400g dovleac (curatat si taiat)
- 4 cartofi mici
- 3 cepe mari
- 50g unt
- 1l supa pui
- 100ml smantana lichida
- sare
- piper
- bacon, parmezan, crutoane
Incepem prin a curata si taia dovleacul, cartofii si ceapa (dovleacul si cartofii cuburi, ceapa mai marunt).
Separat pregatim supa de pui dintr-un cub de gatit si apa sau daca aveti supa de pui gatita in prealabil cu atat mai bine 🙂 .
Intr-o oala punem untul si ceapa si putina sare si calim ceapa cateva minute. Adaugam si dovleacul, il calim putin, apoi adaugam supa cat sa acoperim ingredientele.
Lasam la fiert 10 minute dupa care adaugam si cartofii, punem un capac si lasam totul la fiert 30,40 de minute pana cand se fierb bine toate legumele.
Luam de pe foc si incepem sa pasam cu un blender, adaugand din cand in cand din supa de pui ramasa pana cand ajunge la consistenta pe care o doriti. Punem oala iar pe foc, asezonam si adaugam 100ml de smantana lichida si mai dam supa intr-un clocot.
Separat, pentru cand serviti, puteti praji putin bacon pe care sa il puneti deasupra, alaturi de putin parmesan ras sau crutoane.
Bon appétit!
♥
- 400g dovleac (curatat si taiat)
- 4 cartofi mici
- 3 cepe mari
- 50g unt
- 1l supa pui
- 100ml smantana lichida
- sare
- piper
- bacon, parmezan, crutoane
- Incepem prin a curata si taia dovleacul, cartofii si ceapa.
- Separat pregatim supa de pui dintr-un cub de gatit si apa, daca aveti supa de pui gatita in prealabil cu atat mai bine.
- Intr-o oala punem untul si ceapa cu putina sare si calim ceapa cateva minute. Adaugam si dovleacul, il calim putin, apoi adaugam supa cat sa acoperim ingredientele.
- Lasam la fiert 10 minute dupa care adaugam si cartofii, punem un capac si lasam la fiert 30,40 de minute pana cand se fierb bine toate legumele.
- Luam de pe foc si incepem sa pasam cu un blender, adaugand din cand in cand din supa de pui ramasa pana cand ajunge la consistenta pe care o doriti. Punem oala iar pe foc, asezonam si adaugam 100ml de smantana lichida si mai dam supa intr-un clocot.
- Separat, pentru cand serviti, puteti praji putin bacon pe care sa il puneti deasupra, alaturi de putin parmesan ras sau crutoane.