Tagliatelle cu bacon si parmezan
Despre tagliatelle am povestit aici – Budinca de tagliatelle , asa ca nu va mai tin la povesti si trec direct la subiect 🙂 , mai ales daca va e foame. Pe langa faptul ca imi plac pastele cu sos alb, fac des aceasta reteta pentru ca e gata destul de repede si nu necesita multe ingrediente asa ca v-o recomand cu drag.
Avem nevoie de:
- 200g tagliatelle
- 150g bacon
- 2 linguri parmezan (si extra pentru topping)
- 50g unt
- 200ml smantana lichida pentru gatit 32% grasime
- sare
- piper
Fierbem pastele conform instructiunilor de pe pachet. Intre timp taiem bucatele baconul si il prajim putin.
Adaugam untul si dupa ce s-a topit turnam si smantana lichida. Amestecam bine, apoi adaugam si parmezanul.
Asezonam apoi lasam putin sa dea in clocot. Adaugam pastele lasate la stors si amestecam bine. Mai lasam putin pe foc pana se ingroasa sosul apoi servim cu parmezan deasupra.
Bon appétit!
♥
- 200g tagliatelle
- 150g bacon
- 2 linguri parmezan (si extra pentru topping)
- 50g unt
- 200ml smantana lichida pentru gatit 32% grasime
- sare
- piper
- Fierbem pastele conform instructiunilor de pe pachet. Intre timp taiem bucatele baconul si il prajim putin.
- Adaugam untul si dupa ce s-a topit turnam si smantana lichida. Amestecam bine, apoi adaugam si parmezanul.
- Asezonam apoi lasam putin sa dea in clocot. Adaugam pastele lasate la stors si amestecam bine. Mai lasam putin pe foc pana se ingroasa sosul apoi servim cu parmezan deasupra.