Tort cu crema de portocale si miere

februarie 8, 2014 | By

Astazi avem un tort delicios din crema de branza, suc de portocale si miere.

Inainte sa trecem la reteta propriu-zisa, propun sa aflam pe scurt cateva informatii despre ingredientele pe care le vom folosi.

Pentru ca despre crema de branza am mai vorbit, voi trece direct la portocale.

Portocalele au fost cultivate prima data in China, in jurul anului 2500 i.Hr, insa azi, Brazilia este cel mai mare producator de portocale din lume.

Bogate in vitamina C, vitamina A, calciu, potasiu sau pectina, portocalele au avantajul ca nu contin multe calorii. Au un rol important în dezvoltarea sistemului imunitar al organismului, reduc efectele îmbătrânirii, contribuie la scaderea tensiunii arteriale  si reduc riscul de infarct si de accident vascular.

Mierea de albine a fost prima substanta dulce folosită de om. Exista dovezi conform carora aflam faptul ca oamenii au inceput sa caute mierea  inca de acum 8000 de ani .

Contine 80% de zahar natural, este un puternic antioxidant si  ajuta la arderea depozitelor de grasime in timpul somnului.

E timpul sa lasam cultura generala de o parte si sa trecem la actiune  :).

Ne trebuie:

Pentru blat

  • 100g zahar
  • 75g faina
  • 75g amidon
  • 2 lingurite praf de copt
  • 3 oua
  • o lingurita de vanilie

Pentru crema

  • 400 ml frisca ( solida, eu am folosit 4 plicuri de frisca instant de la Dr. Oetker, daca veti face la fel, nu uitati sa includeti aici si cantitatea de lapte -rece de la frigider-  aferenta, 150ml /plic)
  • 100ml miere
  • 200g crema de branza
  • sucul de la o portocala
  • 1 plic gelatina

Pentru decor

  • bomboane
  • fulgi de ciocolata

 

Pentru inceput batem albusurile spuma impreuna cu zaharul si vanilia. Adaugam galbenusurile pe rand si mixam dupa fiecare in parte. Adaugam faina, amidonul si praful de copt.  Amestecam incet pana se incorporeaza complet.

Turnam compozitia intr-o forma rotunda si coacem aproxmativ 30 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.

 

Punem la inmuiat gelatina. Amestecam sucul de la portocala cu mierea, crema de branza pana cand se omogenizeaza bine compozitia. Punem frisca peste crema si amestecam incet , prin rasturnare , apoi adaugam gelatina topita la bain marie. Amestecam bine.

Pregatim un castron mai mare si il tapetam cu folie transparenta. Turnam crema si punem deasupra cu fata in jos, blatul. Il stropim cu putin suc de portocale si lasam peste noapte la rece.

A doua zi, ajutandu-ne de marginea foliei rasturnam tortul pe un suport de tort sau platou.

Decoram cu fulgi de ciocolata si bomboane.

Bon appétit!

(reteta adaptata din revista Dulciuri pentru toti)
Tort cu crema de portocale si miere
Serves 8
Write a review
Print
Prep Time
30 min
Cook Time
30 min
Prep Time
30 min
Cook Time
30 min
Pentru blat
  1. 3 oua
  2. 100g zahar
  3. 75g faina
  4. 75g amidon
  5. 2 lingurite praf de copt
  6. 1 lingurita esenta de vanilie
Pentru crema
  1. 400 ml frisca ( solida, eu am folosit 4 plicuri de frisca instant de la Dr. Oetker, daca veti face la fel, nu uitati sa includeti aici si cantitatea de lapte -rece de la frigider- aferenta, 150ml /plic)
  2. 100ml miere
  3. sucul de la 0 portocala
  4. 2 lingurite zahar vanilat
  5. 1 pachet crema de branza Philadelphia (200g)
  6. 1 plic gelatina
Pentru decor
  1. bomboane
  2. fulgi de ciocolata
Instructions
  1. Pentru inceput batem albusurile spuma impreuna cu zaharul si vanilia. Adaugam galbenusurile pe rand si mixam dupa fiecare in parte. Adaugam faina, amidonul si praful de copt. Amestecam incet pana se incorporeaza complet.
  2. Turnam compozitia intr-o forma rotunda si coacem aproxmativ 30 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.
  3. Punem la inmuiat gelatina. Amestecam sucul de la portocala cu mierea, crema de branza pana cand se omogenizeaza bine compozitia. Punem frisca peste crema si amestecam incet , prin rasturnare , apoi adaugam gelatina topita la bain marie. Amestecam bine.
  4. Pregatim un castron mai mare si il tapetam cu folie transparenta. Turnam crema si punem deasupra cu fata in jos, blatul. Il stropim cu putin suc de portocale si lasam peste noapte la rece.
  5. A doua zi, ajutandu-ne de marginea foliei rasturnam tortul pe un suport de tort sau platou.
  6. Decoram cu fulgi de ciocolata si bomboane.
Bibi's Kitchen https://www.bibiskitchen.ro/
Share Button