Tort din biscuiti, Nutella si crema de Baileys

decembrie 6, 2014 | By

Mare zi de sarbatoare pentru blog,dragii mei. Implinim un an! 🙂  Cu aceasta ocazie, v-am pregatit un tort pe care imi doresc sa il savuram macar virtual impreuna!

Cred ca reteta de mai jos intruneste toate caracteristicile acestui blog: usor si repede de facut, simplu in esenta, spectaculos la suprafata.

Ce mi-am propus eu pe parcursul acestui an si ce voi continua sa fac, este sa vin in ajutorul celor care nu sunt bucatari sau mari specialisti (asa cum nu sunt nici eu), celor  care poate nu sunt cei mai priceputi, dar foarte dornici sa faca mai mult. In acelasi timp,caut sa inspir iubitorii de dulciuri, de multa Nutella si multi Oreo si mai ales de cheesecake , dispusi sa incerce sa faca singuri ce gasim prin restaurante sau cofetarii, pentru simplul motiv de a se simti fericiti, impliniti, satisfacuti, dar si de a manca mai sanatos, fara multi conservanti si E-uri.

Cati prepara un tort sa il manance singur? Cati gatesc un fel de mancare laborios sa il manance in pat in fata televizorului? De cele mai multe ori gatim pentru a imparti cu altii. Gatitul  este dragoste si trebuie sa ramana o placere, o sursa de relaxare si fericire si asta va doresc si voua de fiecare data cand intrati in bucatarie sa pregatiti minunatii pentru cei dragi!

Acum, sa lasam vorba si sa trecem la tort. Da, in mod normal ar fi trebuit sa incep asa, cu varianta corecta si normala : luam 200g de ciocolata si 150ml de smantana si topim ciocolata, pregatim faina si cele necesare , facem un aluat si coacem biscutii, dar NU! 🙂 Este ziua noastra si ne facem de cap : nu topim ciocolata, ci cumparam Nutella, nu deschidem cuptorul, ci punga de biscuiti cu fulgi de ciocolata :). Fiind motiv de sarbatoare, punem si cateva linguri de Baileys, evident, pentru copii se poate si fara 🙂 si evident , acest tort poate fi oricand pregatit pentru masa de Craciun, avand aceasta forma de bradut.

Prin urmare, ne trebuie:

  • 200g  Nutella
  • 600 ml frisca lichida/smantana pentru frisca ( eu am folost dupa veti vedea in poze creme patisserie, mi se pare cea mai buna pentru aceasta reteta)
  • 48 biscutiti cu fulgi de ciocolata
  • 400g mascarpone
  • 5 linguri Baileys
  • 5 linguri zahar pudra

 

Cum procedam:

1. Facem sandwich-uri din biscuiti si Nutella.

 

2. Batem la mixer restul de smantana  , mascarpone , Baileys si zaharul pana cand compozitia isi pastreaza forma.

3. Incepem montarea. Punem un rand de biscuiti care sa acopere baza platoului. Punem putina crema sub fiecare pentru fixare. Intindem un strat generos de crema, apoi inca un strat de biscuiti, mai mic decat primul ( apasam putin pe ei, sa iasa crema :)).  Repetam pana se termina biscutii.

5. Ornam cu decoratiuni din zahar  si punem in varf un biscuite, o steluta  sau o lumanare.

Un sfat: alegeti o fata a tortului si incepeti montarea din exterior.

Pastrati la frigider peste noapte.

Bon appétit!

(reteta adaptata din Good Food UK, 2013)

 

Tort din biscuiti, Nutella si crema de Baileys
Write a review
Print
Ingredients
  1. 200g Nutella
  2. 600 ml frisca lichida/smantana pentru frisca ( eu am folost dupa veti vedea in poze creme patisserie, mi se pare cea mai buna pentru aceasta reteta)
  3. 48 biscutiti cu fulgi de ciocolata
  4. 400g mascarpone
  5. 5 linguri Baileys
  6. 5 linguri zahar pudra
Instructions
  1. Facem sandwich-uri din biscuiti si Nutella.
  2. Batem la mixer restul de smantana , mascarpone , Baileys si zaharul pana cand compozitia isi pastreaza forma.
  3. Incepem montarea. Punem un rand de biscuiti care sa acopere baza platoului. Punem putina crema sub fiecare pentru fixare. Intindem un strat generos de crema, apoi inca un strat de biscuiti, mai mic decat primul ( apasam putin pe ei, sa iasa crema 🙂 ). Repetam pana se termina biscutii.
  4. Ornam cu decoratiuni din zahar si punem in varf un biscuite, o steluta sau o lumanare.
Notes
  1. Un sfat: alegeti o fata a tortului si incepeti montarea din exterior.
  2. Pastrati la frigider peste noapte.
Bibi's Kitchen https://www.bibiskitchen.ro/
Share Button