Trifle cu mandarine si ananas (light)

septembrie 12, 2014 | By

„Trifle” este un desert englezesc si in general este compus din crema, fructe, blat imbibat de cele mai multe ori in sherry  si frisca –  aceste ingrediente fiind  asezate in straturi. Cea mai veche mentiune referitoare la acest desert o gasim in 1596, in Anglia, intr-o carte scrisa de  Thomas Dawson, acesta numea „trifle” un amestec de zahar, ghimbir si apa de trandafir. 60 de ani mai tarziu ii este adaugata o crema de ou, care se turna peste paine inmuiata in alcool.

In Italia regasim un preparat ce are la baza acest trifle, care insa se numeste  – zuppa inglese .

Pentru ca aici suntem in rubrica de Dieta si Sanatate, nu vom facem o reteta clasica, ci una adaptata pentru nevoile acestei rubrici :). Bineinteles, pentru varianta normala puteti folosi zahar, frisca si branza normala si puteti adauga putin Baileys pentru o aroma aparte.

Revenind insa la varianta speciala, pentru aceasta avem nevoie de:

  • 2 plicuri frisca light Dr. Oetker  ( preparata cu lapte 1,5 % grasime, veti avea nevoie de 300 ml)
  •  3 cutii Philadelphia light de cate 125g fiecare
  •  1 cutie de 250 g branza de vaca 0,2 % grasime
  •  2 cutii biscuiti cu ciocolata fara zahar ( in varianta normala puteti folosi piscoturi)
  • indulcitor ( dupa gust, eu am pus aproximativ 9 linguri)
  • mandarine si ananas in conserva (aproximativ 3 cutii mici mandarine si una mare de ananas)

Extra: castron incapator si transparent

Incepem prin a prepara frisca conform indicatiilor de pe plic.

In alt castron, amestecam branza cu mixerul si adaugam indulcitorul.

Amestecam cu o spatula frisca in mixul de branza , incet, prin intoarcere. Pastram putina frisca pentru ultimul strat.

Incepem asamblarea. Pregatim castronul. biscuitii, stoarcem usor de suc fructele.

Punem toate ingredientele in straturi dupa cum urmeaza:

Cand am umplut tot castronul, acoperim totul cu frisca si punem la frigider pentru cateva ore sau cel mai bine peste noapte.

Dupa acest timp, ornam la suprafata  in functie de cum ne place si servim!

 

Bon appétit!

Trifle cu mandarine si ananas (light)
Serves 6
Desert light
Write a review
Print
Prep Time
30 min
Prep Time
30 min
Ingredients
  1. 2 plicuri frisca light Dr. Oetker ( preparata cu lapte 1,5 % grasime, veti avea nevoie de 300 ml)
  2. 3 cutii Philadelphia light de cate 125g fiecare
  3. 1 cutie de 250 g branza de vaca 0,2 % grasime
  4. 2 cutii biscuiti cu ciocolata fara zahar ( in varianta normala puteti folosi piscoturi)
  5. indulcitor ( dupa gust, eu am pus aproximativ 9 linguri)
  6. mandarine si ananas in conserva (aproximativ 3 cutii mici mandarine si una mare de ananas)
  7. Extra: castron incapator si transparent
Instructions
  1. Incepem prin a prepara frisca conform indicatiilor de pe plic.
  2. In alt castron, amestecam branza cu mixerul si adaugam indulcitorul.
  3. Amestecam cu o spatula frisca in mixul de branza , incet, prin intoarcere. Pastram putina frisca pentru ultimul strat.
  4. Incepem asamblarea. Pregatim castronul. biscuitii, stoarcem usor de suc fructele.
  5. Punem toate ingredientele in straturi dupa cum urmeaza:un strat de crema, un strat de biscuiti si tot asa. Incheiem cu stratul de crema si ornam cu fructe.
Notes
  1. Cand am umplut tot castronul, acoperim totul cu frisca si punem la frigider pentru cateva ore sau cel mai bine peste noapte.
Bibi's Kitchen https://www.bibiskitchen.ro/
Share Button