Wraps
Cred ca ne place tuturor mancarea elaborata, cu multe ingrediente care se imbina delicios, gatita cum trebuie, insa mai sunt si zile cand vrem doar sa mancam ceva bun si care se face repede 🙂 . Iata va recomand ceva rapid pentru zilele cand nu aveti mult timp la dispozitie – wraps.
Chiar daca se face rapid si reteta e scurta, nu pot sa trec peste o mica incursiune in istoria acestui sandvis cu lipie. Iata, „wrap-ul” este preparat si savurat inca din 1900 de catre mexicani (care ii denumesc burritos 🙂 ), armeni, greci si turci. In forma lui actuala, a aparut prin 1990, prin adaptarea burittos la o varianta americana, care a avut succes imediat. Astazi gasim acest preparat in multe sortimente si cu multe denumiri localizate , dar ce e este cert si ce deosebeste wrap-ul de sandvisul clasic cu paine, este faptul ca, in cazul wrap-ului lipia invaluie in intregime continutul.
Ne trebuie: lipie, salata crocanta, cascaval, ardei gras (rosu sau verde), masline negre, smantana, sunca ( eu am pus de curcan, 2 % grasime), sare, piper . In ceea ce priveste cantitatile, le stabiliti in functie de cate wraps vreti sa faceti.
Pentru inceput incalzim putin lipia intr-o tigaie (fara ulei) si taiem ardeiul, sunca si maslinele.
Punem una sau doua linguri de smantana, asezonam cu sare si piper, intindem pe lipie, si asezam cateva frunze de salata peste.
Continuam cu bucatile de ardei, sunca si maslinele taiate fasii.
Radem peste cascaval dupa preferinta :).
Rulam lipia si prindem partea de jos cu folie alimentara, ca sa nu se desfaca.
Daca vreti sa fie calde, le puteti pune putin la cuptor ( cascavalul se va topi si va fi minunat 😉 ).
Cand sunt gata, le taiati in doua si le puteti servi. Eu le-am servit cu putin sos chili.
Bon appétit!
- lipie
- salata crocanta
- cascaval
- ardei gras (rosu sau verde)
- masline negre
- smantana
- sunca ( eu am pus de curcan, 2 % grasime)
- sare, piper
- Pentru inceput incalzim putin lipia intr-o tigaie (fara ulei) si taiem ardeiul, sunca si maslinele.
- Punem una sau doua linguri de smantana, azezonam cu sare si piper, intindem pe lipie, si asezam cateva frunze de salata peste.
- Continuam cu bucatile de ardei, sunca si maslinele taiate fasii.
- Radem peste cascaval dupa preferinta.
- Rulam lipia si prindem partea de jos cu folie alimentara, ca sa nu se desfaca.
- Daca vreti sa fie calde, le puteti pune putin la cuptor.
- Cand sunt gata, le taiati in doua si le puteti servi. Eu le-am servit cu putin sos chili.
- Extra: folie alimentara, sos